Ponderea creditelor imobiliare si ipotecare a crescut mai rapid decat creditele in ansamblu. Numarul acestora in totalul imprumuturilor acordate la nivelul intregului sistem bancar a sporit cu 13,2%, la nivelul anului 2005, apreciaza presedintele Rai
Ponderea creditelor imobiliare si ipotecare a crescut mai rapid decat creditele in ansamblu. Numarul acestora in totalul imprumuturilor acordate la nivelul intregului sistem bancar a sporit cu 13,2%, la nivelul anului 2005, apreciaza presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), Ionut Costea. Evolutia a fost determinata de cererea foarte mare de credite imobiliare, ipotecare, scaderea inflatiei si costurilor legate de aceste finantari (dobanzi, comisioane), cresterea concurentei pe piata bancara si adaptarea ofertelor bancilor la cerintele pietei, precum si surplusul de lichiditate care trebuie directionat catre finantarea economiei reale.
Presedintele RBL considera ca bancile vor continua sa-si orienteze ofertele spre domeniul imobiliar, iar integrarea in Uniunea Europeana va determina cresterea veniturilor reale, scaderea ratelor dobanzilor, precum si cresterea competitiei in sistemul bancar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.