Politia Federala Belgiana, ofiterii si procurorii hunedoreni au deschis o ancheta comuna privind anihilarea unei grupari specializate in copierea cardurilor, falsificarea acestora si jefuirea unor bancomate din Bruxelles. Anchetatorii spun ca investi
Politia Federala Belgiana, ofiterii si procurorii hunedoreni au deschis o ancheta comuna privind anihilarea unei grupari specializate in copierea cardurilor, falsificarea acestora si jefuirea unor bancomate din Bruxelles. Anchetatorii spun ca investigatiile, derulate in paralel, in doua tari, au condus la identificarea celor 4 infractori care actionau dupa o strategie bine pusa la punct. Colaborarea politistilor de la IJP Hunedoara cu specialistii belgieni a dat la iveala faptul ca cei 4 romani, prin utilizarea de aparatura software si hardware pentru copierea cardurilor, au retras fraudulos diferite sume de bani, de la ATM-uri din Belgia si Romania. Din investigatiile efectuate de Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Hunedoara s-a stabilit identitatea membrilor gruparii si legaturile lor infractionale. Este vorba despre A.A.D., urmarit penal de autoritatile romane pentru detinere de echipamente in vederea falsificarii mijloacelor de plata electronice, operatiuni financiare frauduloase si instigare la fabricare de astfel de echipamente. Barbatul a fost deja retinut pentru 24 ore, urmand a fi prezentat Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventiva. H.A.G., fara antecedente penale, este cercetat pentru comiterea acelorasi fapte, insa este anchetat in stare de libertate. P.A., cu antecedente penale, este urmarit penal de autoritatile belgiene pentru infractiuni de acelasi gen, iar M.V., cel care prelua datele de identificare ale cardurilor, a fost depistat la Bruxelles.
Cu ocazia perchezitiilor, la domiciliile acestora au fost descoperite echipamente IT, camera video miniaturizata cu emitator, carduri, CD-uri, diskete, un laptop pe al carui hard se afla programul creat de H.A.G., diverse inscrisuri si alte bunuri folosite la savarsirea infractiunilor. La randul sau, Politia Federala Belgiana a probat activitatea infractionala a mai multor tineri din Hunedoara, care s-au aflat pe teritoriul Belgiei (in special in zona Bruxelles), ocazie cu care au atacat si fraudat mai multe bancomate tip ATM. De asemenea s-a stabilit ca A. A.D, i-a transmis lui M.V, aflat in Belgia, datele de identificare ale unor carduri de credit, care, ulterior au fost clonate si folosite pentru retragerea frauduloasa a unor importante sume de bani in strainatate.
Tot A.A.D. l-a instigat pe H.A.G. sa creeze un program utilizat la citirea cardurilor, in scopul clonarii ulterioare a acestora. Pe 19 octombrie a.c., politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Hunedoara si Alba Iulia, reprezentantii Politiei Belgiene, sub supravegherea procurorilor DIICOT Hunedoara, au actionat in mai multe zone, reusind sa confiste aparatura de ultima generatie folosita de infractori. Si la Bruxelles au fost organizate descinderi in imobilele unde au locuit romanii, fiind descoperite aparatura IT, carduri de telefonie publica pe ale caror benzi magnetice au fost inscriptionate datele de identificare ale unor credit carduri, un skimmer, pasapoarte romanesti falsificate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.