Politistii constanteni au batut recordul. Potrivit bilantului pe primul semestru din acest an, la malul marii nu exista decat un singur politist corupt. Este vorba doar despre un agent, insa acest lucru trece aproape neobservat, avand in vedere ca oa
Politistii constanteni au batut recordul. Potrivit bilantului pe primul semestru din acest an, la malul marii nu exista decat un singur politist corupt. Este vorba doar despre un agent, insa acest lucru trece aproape neobservat, avand in vedere ca oamenii legii au pus umarul la eradicarea ilegalitatilor. La inceputul lui 2005, la Constanta, valoarea marfurilor confiscate a insumat 1,5 milioane de euro, fata de doar 52.000 euro in 2004. De asemenea, se mai precizeaza in bilant, au fost constatate 154 de infractiuni de spalare de bani, cu un prejudiciu de 117,2 miliarde lei vechi, fapte care au facut obiectul cercetarilor in 16 dosare complexe. 392 de infractiuni de coruptie inregistrate au dat batai de cap ofiterilor de la Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta, 11 dosare fiind inaintate procurorilor pentru continuarea anchetei. Tot in aceeasi perioada au fost documentate 31 cazuri de evaziune fiscala, mai multe cu 11 fata de perioada similara a anului trecut si s-au facut confiscari masive de tigari si bauturi alcoolice. Operativitatea solutionarii dosarelor penale a cunoscut o crestere semnificativa (89%), iar numarul persoanelor cercetate a fost de 4.532.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.