Guvernul a obtinut acordul din partea Comisiei Europene pentru realocarea unor fonduri din cadrul programului PHARE 2003 - Coeziune Economica si Sociala pentru reabilitarea unitatilor de invatamant calamitate, intrucat fondurile alocate pana acum au
Guvernul a obtinut acordul din partea Comisiei Europene pentru realocarea unor fonduri din cadrul programului PHARE 2003 - Coeziune Economica si Sociala pentru reabilitarea unitatilor de invatamant calamitate, intrucat fondurile alocate pana acum au fost insuficiente. Suma realocata este de 5,5 milioane de euro, la care se adauga cofinantarea aferenta de 1,8 milioane de euro, cu posibilitatea ca aceasta suma sa fie majorata prin alte realocari din economii ulterioare. "Pentru refacerea unui numar de 90 de scoli afectate de inundatii in lunile aprilie, mai, iulie si august, Ministerul Educatiei si Cercetarii a obtinut din partea Guvernului Romaniei 10.211 mii RON", potrivit MEdC.
Precipitatiile severe au afectat 38 de judete ale tarii si au avariat un numar insemnat de unitati de invatamant. Avand in vedere ca prin cele doua hotarari de guvern nu au fost remediate in totalitate efectele inundatiilor, Guvernul Romaniei a obtinut, in urma discutiilor purtate cu reprezentantii Comisiei Europene, realocarea unor fonduri din cadrul programului PHARE 2003 - Coeziune Economica si Sociala pentru reabilitarea unitatilor de invatamant calamitate. Sumele necesare a fi alocate pentru fiecare unitate sau institutie de invatamant vor fi stabilite de reprezentanti ai Comisiei Europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.