Senatorii nu renunta la nici un ban din bugetul pe care si l-au alocat pentru anul viitor. Nicolae Vacaroiu a spus ieri ca sumele incluse in buget "nu reprezinta decat cheltuielile stricte privind functionarea Senatului". In plus, el a acuzat Ministe
Senatorii nu renunta la nici un ban din bugetul pe care si l-au alocat pentru anul viitor. Nicolae Vacaroiu a spus ieri ca sumele incluse in buget "nu reprezinta decat cheltuielile stricte privind functionarea Senatului". In plus, el a acuzat Ministerul Finantelor ca da dovada de dezinteres. "Pe colegii de la finante nu ii intereseaza Parlamentul. Pana acum nu au venit la discutii si nu au dat nici un raspuns in acest sens", a spus Vacaroiu.
In urma unei discutii intre premierul Tariceanu si presedintele Vacaroiu, s-a convenit ca o echipa de specialisti din Ministerul Finantelor sa se intalneasca cu membrii comisiei de buget-finante din Senat pentru ca, de comun acord, sa hotarasca suma cu care va fi redus bugetul acestui for legislativ. Intalnirea trebuia sa aiba loc saptamana trecuta, insa, potrivit senatorilor, specialistii de la finante nu s-au prezentat.
Intre timp, bugetul Camerei superioare a Parlamentului pe 2006 a fost publicat in Monitorul Oficial, in varianta propusa de senatori: 1.238 miliarde lei vechi, cu 50 la suta mai mare decat cel din acest an. In cursul zilei de ieri, cele doua Camere au primit proiectul bugetului de stat pentru anul 2006. Nicolae Vacaroiu a precizat ca fiecare parlamentar va primi cate o copie, pentru a putea sa il analizeze cu atentie si sa formuleze amendamente. Calendarul dezbaterilor parlamentare asupra bugetului de stat in comisiile permanente si in plen si termenul pana la care senatorii si deputatii pot depune amendamente vor fi stabilite in sedinta comuna a Birourilor Permanente ale celor doua Camere legislative de luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.