Membrii Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul preuniversitar Constanta s-au reunit pentru a schimba calendarul actiunilor de protest. Astfel, in perioada imediat urmatoare va fi declansata o greva de avertisment, secondata, probabil, de
Membrii Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul preuniversitar Constanta s-au reunit pentru a schimba calendarul actiunilor de protest. Astfel, in perioada imediat urmatoare va fi declansata o greva de avertisment, secondata, probabil, de o greva generala pe termen nelimitat.
Participantii Consiliului Judetean al SLSIP sunt convinsi ca greva este ilegala, dar acestia sustin ca atat timp cat "guvernantii incalca toate legile din sistemul de invatamant, ce ne vor putea face cand noi incalcam o singura lege?". Ieri, la Bucuresti a avut loc o intrunire cu toti liderii de sindicat care au stabilit toate datele si strategiile privind greva generala. Sindicalistii solicita negocierea proiectului privind descentralizarea invatamantului preuniversitar, sustinerea proiectului de strategie negociat numai in conditiile alocarii prin Legea bugetului de stat pe anul 2006 a unui procent de 6% din PIB pentru invatamant, precum si elaborarea proiectului Legii salarizarii prin care salariile personalului din invatamant sa se dubleze.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.