Revocarea presedintelui Senatului poate fi facuta la propunerea a jumatate plus unu din numarul total al senatorilor. Plenul Senatului a adoptat, cu 58 de voturi pentru si 38 impotriva, articolul 29 din noul regulament, in varianta propusa de repreze
Revocarea presedintelui Senatului poate fi facuta la propunerea a jumatate plus unu din numarul total al senatorilor. Plenul Senatului a adoptat, cu 58 de voturi pentru si 38 impotriva, articolul 29 din noul regulament, in varianta propusa de reprezentantii puterii. De asemenea, a fost pastrata si varianta ca revocarea din functie a presedintelui Senatului sa poata fi propusa la cererea a minimum o treime din numarul total al senatorilor. Varianta propusa de PSD, respinsa de plen, prevedea ca revocarea din functie a presedintelui Senatului se face de catre plen la cererea grupului parlamentar care l-a propus pentru aceasta functie, sub semnatura liderului grupului parlamentar, si se inregistreaza la secretarul general al Senatului.
Senatorul PSD Doru Ioan Taracila a reiterat pozitia partidului sau conform careia textul propus de reprezentantii puterii este neconstitutional, precizand ca social-democratii nu renunta la ideea atacarii la Curtea Constitutionala. Senatorul liberal Teodor Melescanu a aratat insa ca varianta reprezentantilor Aliantei PNL-PD este perfect constitutionala. Senatorii au trecut in continuare la adoptarea celorlalte articole ale noului Regulament, in numar de 215, in forma convenita in cadrul comisiei speciale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.