Piata leasingului imobiliar din Romania se afla in plin proces de dezvoltare, motiv pentru care multe dintre companiile straine isi fac din ce in ce mai simtita prezenta.
Una dintre acestea este Immorent - divizia de leasing a Erste Bank AG c

Piata leasingului imobiliar din Romania se afla in plin proces de dezvoltare, motiv pentru care multe dintre companiile straine isi fac din ce in ce mai simtita prezenta.
Una dintre acestea este Immorent - divizia de leasing a Erste Bank AG care isi continua dezvoltarea, transformandu-se dintr-o companie austriaca intr-una internationala.
Cu o cota de piata de 32% in primele 6 luni ale anului 2005, Immorent domina piata leasingului imobiliar printre companiile austriece din domeniu din Europa Centrala si de Est (CEE), veniturile din noile contracte de leasing imobiliar in primele 6 luni ale anului fiind de 170 milioane de euro. Divizia are in acest moment 12 filiale in 9 tari printre care se numara si Romania, urmand ca pana la finele anului sa infiinteze o noua filiala in Muntenegru.

Deschiderea pe piata romaneasca

Immorent Romania a fost infiintata in 2004 si a devenit operationala la inceputul lui 2005. In prima jumatate a acestui an, compania a inregistrat un venit din noile contracte de leasing de 7 milioane de euro, in special din contracte de leasing pentru echipamente.
Acest fapt este determinat si de tendintele de cumparare manifestate pe piata romaneasca, similare cu cele din celelalte tari din Europa de Est, si care se concentreaza asupra bunurilor mobile. Immorent Romania isi propune in scurt timp orientarea cu precadere pe servicii de leasing imobiliar, primele proiecte de dezvoltare fiind deja in faza de pregatire.
"Obiectivul nostru in Romania este sa devenim lider de piata in domeniul leasingului imobiliar. Suntem constienti ca exista o nevoie crescuta in ceea ce priveste serviciile de leasing imobiliar in Romania.
In afara serviciilor de finantare, Immorent Romania ofera si servicii de dezvoltare de proiecte si management al constructiilor", a declarat Harald Trinkl, General Manager al Immorent Romania.

Piata centrala europeana se afla in plina dezvoltare

Veniturile din noile contracte de leasing, inregistrate in activitatea sa principala de leasing imobiliar, au fost de aproape 170 milioane de euro (o crestere de 8,4 la suta fata de anul trecut) si o cota de piata de 32 la suta. Chiar si in domeniul leasingului de echipamente (inclusiv autovehicule), volumul noilor contracte a crescut, inregistrand o valoare de 102 milioane de euro (o crestere de 23 de procente fata de anul trecut). Compania isi deruleaza operatiunile printr-un joint venture cu cele mai importante Case de Economii din Europa de Sud-Est, cum ar fi: Casa de Economii Tyrol din Italia, Casele de Economii Styrian si Carinthian din Slovenia si Croatia, Casa de Economii Styrian din Serbia. Veniturile totale, din toate contractele de leasing pentru Austria si CEE reprezinta pentru aceeasi perioada 522 milioane de euro, din care piata Europei Centrale si de Est reprezinta 271 de milioane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.