Cu cateva zile inaintea publicarii rapoartelor de tara, Amnesty International a cerut oficialilor Uniunii Europene sa mentina presiunea asupra Romaniei si Bulgariei. Organizatia sustine ca in cele doua tari mai exista inca incalcari ale drepturilor o
Cu cateva zile inaintea publicarii rapoartelor de tara, Amnesty International a cerut oficialilor Uniunii Europene sa mentina presiunea asupra Romaniei si Bulgariei. Organizatia sustine ca in cele doua tari mai exista inca incalcari ale drepturilor omului. Potrivit unui comunicat de presa, citat de agentia Novinite, Amnesty International cere UE sa solicite Guvernelor de la Bucuresti si Sofia sa respecte drepturile celor cu dizabilitati, sa controleze situatiile in care politistii fac uz de forta, precum si sa previna discriminarea rromilor.
De altfel, aceste "slabiciuni" au fost sesizate si de Comisia Europeana in rapoartele sale de tara, cerand autoritatilor corectarea acestor situatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.