Politia Romana se afla intr-o mare incurcatura. Dupa ce infractori deosebit de periculosi au reusit s-o stearga din tara, fara ca cineva sa-i deranjeze, ofiterii de la Serviciul Urmariri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale apeleaza la ziar
Politia Romana se afla intr-o mare incurcatura. Dupa ce infractori deosebit de periculosi au reusit s-o stearga din tara, fara ca cineva sa-i deranjeze, ofiterii de la Serviciul Urmariri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale apeleaza la ziaristi si la toti romanii de bine pentru a-i putea captura pe fugari. Practic, sa intelegem ca autoritatile au epuizat toate variantele de a pune mana pe raufacatori? Adica "metodele specifice" de lucru? De ani de zile, personaje dubioase ca Ioan Clamparu, celebrul proxenet botosanean, Mihai Bucurenciu, cel care a declansat isteria "Portbagajul", Sorin Beraru, un "onorabil" afacerist, dar si misteriosul Nicolae Popa, implicat in dosarul FNI, pe care nimeni n-a reusit sa-l interogheze vreodata, nu fac decat sa-si bata joc de justitie. Si unul dintre complicii temutului Passaris, Paul Popa, este cautat, insa fara succes.Politistii s-au declarat, deja, invinsi in astfel de situatii. Nu de putine ori s-a intamplat ca in presa sa apara tot felul de mesaje de la urmaritii prin Interpol, insa pana sa fie localizati, li s-a pierdut urma. Belgia, Africa de Sud, Spania sunt doar cateva dintre locurile preferate de infractori din care trimit "bezele" politistilor, dandu-le cu tifla. Acest joc "de-a soarecele si pisica" nu aduce beneficii decat infractorilor, motiv pentru care autoritatile apeleaza acum la varianta "suna un prieten". Adica, cere sprijinul concetatenilor. Inspectoratul General al Politiei Romane a lansat invitatia de a pune toti umarul la prinderea a 20 de persoane, dintre care 14 condamnate definitiv pentru omor.
Comunicatul remis presei ne duce cu gandul la naivitatea (scuze, asta-i adevarul!) anchetatorilor. Chiar crede vreun politist ca Bucurenciu sau Clamparu se ascund in Romania? Daca da, atunci ne aflam in fata unei probleme grave. Este semnul unei infrangeri, mai mult sau mai putin dorite. Fie ca au reusit sa plece din tara inainte de a fi dati in consemn la frontiera sau cand deja fusese instituita aceasta masura, trebuie sa fim constienti ca Ioan Clamparu, Sorin Beraru, Mihai Bucurenciu, Valentin Raducan ori Nicolae Popa nu se vor lasa prinsi asa de usor. Am putea adauga, niciodata. Desi au primit condamnari grele, nici unul dintre ei nu s-a aratat impresionat de faptul ca in Romania se mai face, cateodata, dreptate. Ion Chita, Aurel Ogrinci, Petru Selaru, Vasile Arandas, Paul Calin, Mircia Vitan, zis "Tarzan", Lucian Boicea, Sebastian Cionca, Ilie Cichia, Mihai Sonea, Ilie Parlea, Valeriu Popa, Marius Berceanu si Ioan Bolfa incheie lista celor mai cautati urmariti international. Daca, totusi, cineva reuseste sa-i localizeze inaintea oamenilor legii, este rugat sa sune la 112 ori sa se adreseze celei mai apropiate unitati de politie. Nu de alta, dar sa nu mai scape si a doua oara!


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.