Aproape 150 de salariati ai CFR Mesagerie SA au protestat, ieri, in fata Casei Presei Libere, solicitand ajutorul mass-media in rezolvarea conflictului de munca care exista intre cei 850 de angajati si noul patron al firmei, cetateanul libanez Hassan
Aproape 150 de salariati ai CFR Mesagerie SA au protestat, ieri, in fata Casei Presei Libere, solicitand ajutorul mass-media in rezolvarea conflictului de munca care exista intre cei 850 de angajati si noul patron al firmei, cetateanul libanez Hassan Awdi. Salariatii CFR Mesagerie SA cer plata drepturilor banesti pe care nu le-au mai primit din luna august 2005, rezilierea contractului cu patronul Hassan Awdi si virarea catre stat a sumelor oprite pentru CAS, intrucat salariatii nu mai pot beneficia de asistenta medicala.
Sindicalistii au ales aceasta varianta de protest, intrucat considera ca multi patroni din mass-media nu doresc sa faca publice revendicarile lor. Protestul salariatilor CFR Mesagerie SA a inceput luna trecuta cu pichetarea Ministerului Transporturilor, singura solutie oferita de reprezentantii MTCT fiind deschiderea unui proces impotriva conducerii societatii. Sindicalistii CFR Mesagerie atrag atentia opiniei publice ca protestul lor are si o componenta de securitate, coletele transportate pe calea ferata nemaifiind controlate din ordinul patronului Hassan Awdi. Aceste colete, conform reprezentantilor societatii, pot contine droguri, bombe, materiale inflamabile, substante toxice care pot periclita siguranta infrastructurii si a cetatenilor, in conditiile in care nu sunt verificate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.