Facilitatea de credit in valoare de 30 de milioane euro acordata Raiffeisen Bank Romania de banca germana KfW va fi utilizata pentru creditarea firmelor mici si mijlocii din mediul rural, a declarat, ieri, presedintele Raiffeisen, Steven van Groninge
Facilitatea de credit in valoare de 30 de milioane euro acordata Raiffeisen Bank Romania de banca germana KfW va fi utilizata pentru creditarea firmelor mici si mijlocii din mediul rural, a declarat, ieri, presedintele Raiffeisen, Steven van Groningen. "Orientarea catre mediul rural reprezinta una dintre strategiile noastre si corespunde deciziei de a concura pentru preluarea CEC", a adaugat Van Groningen.
Finantarea beneficiaza de fonduri din programul de sprijin al IMM-urilor initiat de Uniunea Europeana in cooperare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Imprumutul atras de Raiffeisen are o maturitate de sapte ani si o perioada de gratie de doi ani.
Potrivit vicepresedintelui KfW, Helmut Horn, dobanda aplicata se inscrie in partea inferioara a intervalului practicat pe pietele internationale.
Fondurile vor fi plasate in credite cu valoare de pana la 250.000 de euro, acoperind 85% din valoarea proiectului. Vicepresedintele Raiffeisen, Razvan Munteanu, apreciaza ca valoarea medie a unui imprumut se va plasa la 40.000 de euro.
Clientii care se califica pentru acest gen de finantare sunt fermierii si firmele care dezvolta afaceri mici in localitatile cu mai putin de 50.000 de locuitori (definitia Bancii Mondiale pentru mediul rural).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.