Peste 2.000 de functionari publici, din cadrul Sindicatului Administratiei Publice (SAP) Dolj, se pregatesc de proteste. Reprezentantii sindicatului, nemultumiti de veniturile salariale solicita majorarea salariilor cu minimum 50%, mentionand faptul
Peste 2.000 de functionari publici, din cadrul Sindicatului Administratiei Publice (SAP) Dolj, se pregatesc de proteste. Reprezentantii sindicatului, nemultumiti de veniturile salariale solicita majorarea salariilor cu minimum 50%, mentionand faptul ca in teritoriu, la nivel de ramura, salariul mediu de baza se ridica la 466 lei. Functionarii publici doljeni si-au anuntat intentia de a se alatura protestului sindicatelor membre ale Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, ce va avea loc la Bucuresti, la sfarsitul acestei luni. Potrivit vicepresedintelui SAP Dolj, Valentin Giurca, domeniul asistentei sociale si protectiei copilului se confrunta cu un numar redus de personal, iar venitul mediu este de doar 435 de lei. Functionarii publici doljeni solicita descentralizarea administratiei locale, o salarizare corespunzatoare, dar si avansarea functionarilor prin modificarea de urgenta a legii privind statutul functionarilor publici pe post si nu pe post vacant.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.