Deputatul PNL Sorin Paveliu ii cere ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu - coleg de partid - ca, in conformitate cu Legea spitalelor, ''sa prezinte Parlamentului Raportul anual 2004, dar si pe cel din 2003, din care sa reiasa concordanta dintre nev
Deputatul PNL Sorin Paveliu ii cere ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu - coleg de partid - ca, in conformitate cu Legea spitalelor, ''sa prezinte Parlamentului Raportul anual 2004, dar si pe cel din 2003, din care sa reiasa concordanta dintre nevoile tarii si numarul de paturi de spital pe fiecare zona, acest raport reprezentand un instrument de baza in fundamentarea bugetului anual consolidat al Sanatatii pe anul 2006''. Paveliu precizeaza ca rapoartele respective trebuie sa cuprinda date privind numarul de spitale, numarul de paturi de spital raportat la numarul de locuitori, gradul de dotare a spitalelor, principalii indicatori de morbiditate si mortalitate, situatia acreditarii spitalelor publice, zonele si judetele tarii in care necesarul de servicii medicale spitalicesti nu este acoperit. In acelasi timp, Paveliu atrage atentia Guvernului Romaniei si premierului Calin Popescu Tariceanu asupra ''obligatiei legale de a adopta in acest an prin HG, Planul national de paturi pentru anul 2005 si 2006, alcatuit in functie de indicatorii de utilizare si de mortalitatea - morbiditatea din fiecare zona''.
Totodata, deputatul Sorin Paveliu ii solicita ministrului Nicolaescu sa recunoasca faptul ca ''a comis o eroare politica prin numirea lui Eugeniu Turlea in functia de consilier ministerial''. ''Ii cer ministrului Sanatatii sa rezilieze contractul de munca abia semnat cu Eugeniu Turlea si sa declanseze prin Corpul de Control al ministerului si prin Parchet anchetele care vizeaza activitatea acestuia. Eugeniu Turlea, presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) in perioada 2000-2003, a fost demis exact acum doi ani de catre ministrul interimar al Sanatatii, Ionel Blanculescu, pentru neregulile constatate in urma controalelor efectuate, insa inlaturarea sa nu a fost urmata, cum ar fi fost normal, de o ancheta penala. Peste toate neregulile constatate in cazul lui Turlea troneaza celebrul contract cu firma Euromedic International, cea mai limpede dovada de utilizare discretionara si paguboasa a banului public in interesul clientelei politice desfasurat in principal sub patronajul presedintelui CNAS, secretarul de stat PSD Eugeniu Turlea. De saptamana trecuta insa Turlea iese din nou la rampa, devenind consilierul actualului ministru al Sanatatii, colegul meu de partid, Eugen Nicolaescu'', declara deputatul PNL Sorin Paveliu. Totodata, acesta ii solicita premierului Tariceanu ''sa opreasca ocuparea posturilor de conducere pe criterii politice numai cu fosti membri PSD, in dauna unor persoane apolitice sau membri ai PNL''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.