Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, o ia inaintea ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, prin a anunta introducerea de ''contributii pentru Sanatate'' in cazul producatorilor si importatorilor de tutun si produse din tutun si acelora din dome
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, o ia inaintea ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, prin a anunta introducerea de ''contributii pentru Sanatate'' in cazul producatorilor si importatorilor de tutun si produse din tutun si acelora din domeniul bauturilor spirtoase.
Strangerea acestei taxe este prevazuta in proiectul legii privind fondul national de sanatate, care va fi supus dezbaterii publice timp de o luna.
''Taxa este de 0,15 euro pe pachetul de tigari si 0,25 de centi pentru 500 de mililitri de alcool tare. Fondul constituit, pe care il estimam la minimum 200 de milioane de euro anual, va fi utilizat in procent de 75 la suta pentru investitii in infrastructura sistemului de sanatate, 20 la suta pentru programele nationale de sanatate, iar 5 la suta va fi destinat unui fond de interventie in cazuri de necesitate'', a spus Nicolaescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.