Cei 12 inculpati arestati in dosarul Electrica Banat au fost pusi ieri in libertate de magistratii Curtii de Apel Timisoara, dupa ce au constatat nulitatea absoluta a incheierii prin care Tribunalul Timis, a dispus, la 6 octombrie, prelungirea aresta
Cei 12 inculpati arestati in dosarul Electrica Banat au fost pusi ieri in libertate de magistratii Curtii de Apel Timisoara, dupa ce au constatat nulitatea absoluta a incheierii prin care Tribunalul Timis, a dispus, la 6 octombrie, prelungirea arestarii preventive a inculpatilor.
Nulitatea absoluta a fost invocata de aparatorii inculpatilor care au observat ca judecatorul de la Tribunalul Timis nu a pus si minuta la dosar prin care sa sustina incheierea. La inceputul lunii august, 12 dintre persoanele cercetate pentru prejudicierea Electrica cu peste 20 de milioane de lei (200 de miliarde de lei vechi) au fost deja arestati preventiv, dupa ce anchetatorii au stabilit ca SISE Banatul Timisoara si alte unitati SISE din tara ar fi achizitionat de la Vasile Croitoru produse electrice contrafacute, sub marca Siemens. Achizitia, de aproape 21 de miliarde de lei vechi, s-ar fi facut cu sprijinul unor persoane cu functii de conducere din cadrul societatilor, care ar fi beneficiat, in schimb, de sume de bani si masini de lux in valoare de cinci miliarde de lei vechi. Lantul infractional include directori din cadrul SC Electrica SA, comisari financiari si functionari publici.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.