Strainii interesati de terenurile agricole din Romania mai au de asteptat pana in 2014 sau 2015. Camera Deputatilor a adoptat ieri legea privind dobandirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor de catre cetatenii straini si apatrizi, pr
Strainii interesati de terenurile agricole din Romania mai au de asteptat pana in 2014 sau 2015. Camera Deputatilor a adoptat ieri legea privind dobandirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor de catre cetatenii straini si apatrizi, precum si de persoanele juridice straine. Potrivit actului normativ, dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole, padurilor si terenurilor forestiere va putea fi dobandit de catre cetatenii straini si apatrizi la implinirea unui termen de sapte ani de la data intrarii Romaniei in UE - 2007 sau 2008. De la aceste prevederi sunt exceptati insa fermierii. De asemenea, legea mai prevede ca cetatenii unui stat membru si apatrizii cu domiciliul intr-un stat membru sau in Romania vor putea dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor pentru resedinte secundare, la implinirea unui termen de cinci ani de la data aderarii. Proiectul, adoptat de deputati cu 168 de voturi "pentru" si 121 "abtineri", face parte din prioritatile legislative pentru integrare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.