Achizitiile publice vor fi monitorizate, incepand cu sfarsitul acestei luni, de o institutie in subordinea primului-ministru. Guvernul a hotarat ieri ca Autoritatea Nationala pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) isi va incepe activitate
Achizitiile publice vor fi monitorizate, incepand cu sfarsitul acestei luni, de o institutie in subordinea primului-ministru. Guvernul a hotarat ieri ca Autoritatea Nationala pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) isi va incepe activitatea pana la sfarsitul lunii octombrie. Pentru finantarea activitatii ANRMAP in acest an, Executivul a suplimentat bugetul Cancelariei primului-ministru cu suma de 1.268.110 lei noi (12,68 miliarde de lei vechi), din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului. ANRMAP va monitoriza, va analiza si va controla piata achizitiilor publice, avand competente si in aplicarea sanctiunilor, in cazul in care constata eludarea sau incalcarea legii in atribuirea contractelor. Institutia va avea un rol important in reglementarea acestui domeniu si in implementarea normelor europene. Potrivit actului normativ, orice reglementare care are impact asupra achizitiilor publice va fi supusa spre adoptare numai dupa ce primeste avizul ANRMAP.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.