Casa de Economii si Consemnatiuni a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului, un profit net de trei milioane lei noi, aproximativ 870.000 de euro, a declarat, ieri, presedintele CEC, Eugen Radulescu.
Estimarile se bazeaza pe cresterea s
Casa de Economii si Consemnatiuni a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului, un profit net de trei milioane lei noi, aproximativ 870.000 de euro, a declarat, ieri, presedintele CEC, Eugen Radulescu.
Estimarile se bazeaza pe cresterea spectaculoasa a soldului creditelor, care avanseaza lunar cu cel putin 50 milioane de euro. La finele lunii septembrie, soldul creditelor acordate de CEC a depasit 1,5 miliarde de lei noi, iar pana la 31 decembrie se asteapta ca totalul imprumuturilor sa treaca de doua miliarde de lei, ceea ce reprezinta o crestere anuala de trei-patru ori. Radulescu se asteapta la o "explozie" a creditarii o data cu incheierea procesului de informatizare a bancii.
In acelasi timp, CEC va lansa din 21 noiembrie creditul de investitii destinate persoanelor fizice autorizate. Finantarea se acorda pe o perioada de maximum cinci ani, pentru sume de pana la 180.000 lei. Dobanda perceputa de banca este negociabila, in functie de potentialul afacerii si profilul de risc al clientului. Tot din noiembrie, CEC va introduce servicii de transfer international rapid. Potrivit presedintelui bancii, in 400 de unitati ale CEC clientii vor putea opta pentru retragerea sumelor primite atat in lei, cat si in valuta. Pentru restul de 1.000 agentii, banca asigura decontarea in acelasi termen, 24 de ore, dar numai in moneda nationala. Un alt proiect ce va fi finalizat anul acesta este intrarea CEC pe piata romaneasca a cardurilor. Din 10 decembrie, CEC va avea o retea de 137 de ATM-uri si 1.000 de POS-uri instalate la ghiseele bancii pentru retragerea de numerar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.