Potrivit Eurostat, citat de Associated Press, pretul la petrol a urcat rata inflatiei din zona euro la 2,6 la suta, fata de 2,2 la suta rata anuala prognozata initial. Ratele inflatiei cele mai scazute s-au inregistrat in Finlanda si Suedia (1,1%),
Potrivit Eurostat, citat de Associated Press, pretul la petrol a urcat rata inflatiei din zona euro la 2,6 la suta, fata de 2,2 la suta rata anuala prognozata initial. Ratele inflatiei cele mai scazute s-au inregistrat in Finlanda si Suedia (1,1%), in Olanda (1,7%) si in Polonia (1,8%). Cele mai ridicate s-au inregistrat in Letonia (7,4%), Estonia (4,9%), Luxemburg (4,7%), Grecia si Spania (cu cate 3,8%).
Potrivit Eurostat, carburantii pentru transport au avut cel mai mare impact asupra preturilor, urmati de combustibilii lichizi si tutun. In aceste conditii, a crescut si presiunea asupra Bancii Centrale Europene, care a mentinut, in septembrie, rata dobanzii de 2 la suta. Comisarul european pentru probleme economice, Joaquin Almunia, a avertizat UE ca trebuie sa supravegheze evolutia inflatiei in zona.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.