Masura Fiscului de a cere autoritatilor sa nu elibereze adeverinte de instrainare a bunurilor apartinand lui Gigi Becali este o masura fireasca si legala, aplicabila oricarui cetatean cu datorii la stat, a explicat, pentru Mediafax, avocatul Ina Vint

Masura Fiscului de a cere autoritatilor sa nu elibereze adeverinte de instrainare a bunurilor apartinand lui Gigi Becali este o masura fireasca si legala, aplicabila oricarui cetatean cu datorii la stat, a explicat, pentru Mediafax, avocatul Ina Vintilescu.
"Ca sa poti instraina un bun, Directia de taxe trebuie sa verifice daca esti la zi cu plata, daca ai datorii sau nu, altfel nu elibereaza adeverinta care poate permite vinderea bunului mobil sau imobil", a adaugat, Ina Vintilescu.
Avocatul Viorel Spanu a opinat ca, in acest caz, nu este vorba despre un sechestru propriu-zis, ci de o masura preventiva.
In comunicatul ANAF se precizeaza ca masura in cazul George Becali a fost luata ca urmare a intentiei acestuia, exprimata public, de a instraina pachetul majoritar de actiuni la clubul Steaua.
Conform Codului de procedura fiscala, atunci cand exista pericolul ca debitorul sa instraineze bunurile mobile sau imobile, organul fiscal sau vamal are dreptul sa instituie masuri asiguratorii, ca o garantie ca-si mai poate recupera creanta.

Executare, intr-o saptamana

In opinia lui Bodu, sechestrul asigurator va fi transformat in sechestru executoriu in termen de o saptamana, dupa care se va trece la executarea silita a bunurilor din averea lui Becali. Suma totala a obligatiilor restante ale SC Steaua Bucuresti catre bugetele de stat este de 41,69 milioane lei (416,69 miliarde lei vechi).

"Ne vedem in instanta"

Bodu nu crede ca aceasta masura ii va afecta din punct de vedere moral pe jucatori. Fiind informat de faptul ca Becali vrea sa-l intalneasca, Bodu a spus: "Ne vedem in instanta". Totodata, ANAF a reluat somatia publica pentru cluburile de fotbal pentru a se conforma prevederilor legale privind plata obligatiilor bugetare restante in termenul de gratie acordat.
Suma totala de recuperat de la cluburile de fotbal se ridica la 165,3 milioane RON.

Dragomir: E razbunare

"Toata lumea se repede in fotbal pentru ca s-au calificat trei echipe si trebuie distrus si fotbalul. Este o razbunare. Nu le-au convenit succesele fotbalului romanesc. S-ar putea ca una dintre echipe sa nu se prezinte in grupe si atunci am fi de rasul intregii omeniri, nu numai al Europei", a afirmat presedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Fiscul iesean, mai ingaduitor

Directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi, Anton Dobos, a declarat, ieri, ca fiscul iesean nu va declansa, pentru moment, procedura de raspundere solidara in cazul clubului de fotbal Poli Iasi.
Vicepresedintele clubului, Neculai Ciulu, a declarat tot ieri ca singura solutie pentru achitarea restantelor la bugetul de stat este inchiderea clubului.

Datorii platibile in 10-15 ani

Presedintele Viorel Ilinca a declarat, ieri, ca gruparea FC Arges poate plati datoriile la bugetul de stat, fara penalizarile acumulate, in timp in decurs de 10-15 ani.
"Nu comentez. AFC Rapid nu figureaza cu datorii. Atunci nu am ce sa spun. Nu ma intereseaza ce se intampla la Steaua sau alte cluburi. Ce sa vorbiti cu domnul Copos? Ce treaba are domnul Copos cu datoriile astea? Noi nu avem nici o legatura cu nimic", declarat presedintele executiv al AFC Rapid, Dinu Gheorghe.

Steaua, pe teren la meciul cu Lens

Patronul FC Steaua a declarat, ieri, ca le va cere jucatorilor sa intre pe teren, joi, in partida cu Lens si sa invinga, in semn de solidaritate cu el. Becali avertizase intr-o emisiune televizata luni seara, ca o parte dintre jucatorii echipei i-au zis ca refuza sa joace partida.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.