Administratia Nationala a Drumurilor a decis, ieri dupa-amiaza, inchiderea tronsonului Balea Lac si Curtea de Arges din Transfagarasan, din cauza ninsorii abundente.
Potrivit metereologului Dan Ciovica de la Centrul Meteorologic Sibiu, citat d
Administratia Nationala a Drumurilor a decis, ieri dupa-amiaza, inchiderea tronsonului Balea Lac si Curtea de Arges din Transfagarasan, din cauza ninsorii abundente.
Potrivit metereologului Dan Ciovica de la Centrul Meteorologic Sibiu, citat de Mediafax, in zona ninge de sambata dupa-amiaza, cand stratul de zapada la Balea Lac a fost de un centimentru, iar ieri dimineata a ajuns la 28 de centimetri si la 12 centimetri la Paltinis. Potrivit lui Ciovica, ninsoarea va continua si in urmatoarele zile.
Mai multe echipaje de deszapezire au lucrat intre Balea Cascada si Balea Lac inca de sambata, iar de duminica seara au circulat in mod constant.
Alexandru Duse, sef district Balea din cadrul Administratiei Nationale a Drumurilor a declarat ca, desi echipajele circula in mod constant, circulatia rutiera a devenit imposibila, motiv pentru care tronsonul Balea Lac si Curtea de Arges a fost inchis. Practic, la Balea Lac nu se poate ajunge in nici un fel, deoarece telecabina se afla in reparatii care vor mai dura cel putin o saptamana.
Avertizari meteorologice au fost facute si in alte zone ale tarii. Capitania Portului Constanta a transmis, ieri, avize de inrautatire a vremii pentru urmatoarele 24 de ore, tuturor navelor aflate in porturile maritime.
De asemenea, ieri, pe DN1, intre Predeal si Brasov, traficul a fost blocat din cauza caderilor de zapada, mai mari decat se astepta pentru aceasta perioada a anului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.