Liderii de sindicat din Federatia Sindicatelor Libere si Independente Petrom si din Uniunea Federativa Sindicala ATLAS, participa in perioada 15-30 octombrie la un curs intensiv de pregatire sindicala in afacerile europene, probleme de politica si pr
Liderii de sindicat din Federatia Sindicatelor Libere si Independente Petrom si din Uniunea Federativa Sindicala ATLAS, participa in perioada 15-30 octombrie la un curs intensiv de pregatire sindicala in afacerile europene, probleme de politica si probleme de politica sociala europeana. Timp de 15 zile cursantii vor aborda teme precum: rolul sindicatelor in viata socio-politica, introducerea in politica europeana, dreptul social, legislatia privind sanatatea si securitatea la locul de munca sau analiza diferitelor tipuri de documente comunitare in materie de politica sociala. Cursurile, dezbaterile si studiile de caz vor fi sustinute de cadre didactice universitare de la Universitatea Libera din Bruxelles. La sfarsitul stagiului, cei 20 de participanti la curs vor primi diplome. Fiecare curs se va incheia cu acordarea unui calificativ din partea profesorilor pentru cursanti, cat si a cursantilor catre profesori. Au tinut sa salute aceasta initiativa mai multe oficialitati europene: "Doresc sa salut deschiderea lucrarilor Scolii Europene de Pregatire Sindicala in Romania", a spus prof. Snadro Gozi, membru al Biroului de Consilieri pe Probleme de Politica Europeana al presedintelui Comisiei Europene. Un alt membru al Parlamentului European, Giudo Podesta, presedintele Grupului Parlamentar Mixt UE-Romania, a afirmat ca evenimentul are o semnificatie importanta prin prisma apropierii momentului aderarii Romaniei la UE prevazuta a se realiza la 1 ianuarie 2007. "Romania va trebui sa faca fata pietei concurentiale extrem de puternice din cadrul UE. Iata ca sindicatele din Romania s-au asociat efortului national pe care-l presupune procesul de aderare, iar aceasta scoala reprezinta o dovada oficiala in acest sens", a mai declarat Giudo Podesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.