Rabdarea lui Mircea Geoana a ajuns la sfarsit. Inca de acum sase luni, cand a pierdut cursa pentru sefia PSD, Ion Iliescu a atacat partidul si conducerea cu fiecare ocazie. Iar liderii PSD au tacut si l-au lasat sa-si verse oful, din respect pentru c

Rabdarea lui Mircea Geoana a ajuns la sfarsit. Inca de acum sase luni, cand a pierdut cursa pentru sefia PSD, Ion Iliescu a atacat partidul si conducerea cu fiecare ocazie. Iar liderii PSD au tacut si l-au lasat sa-si verse oful, din respect pentru ce a insemnat pentru partid, dar si pentru electoratul sau.
Insa sefii PSD si, mai ales, "prostanacul" Geoana, au ajuns la capatul rabdarii si nu mai accepta sa fie luati la rost, in special pentru ca au constatat ca aceasta atitudine este contagioasa, ca in cazul lui Antonie Iorgovan. Asa ca Biroul Permanent al PSD a decis, in urma unei " discutii lungi si importante", ca partidul sa manifeste "intoleranta maxima fata de cei care nesocotesc linia generala a partidului", a anuntat, ieri, presedintele Geoana.
In primul rand, Geoana a tinut sa-l puna pe fostul presedinte cu picioarele pe pamant prin a-i reaminti ca, in acest moment, este doar un simplu membru PSD. "Ion Iliescu e presedinte fondator al partidului si avem obligatia de a-l respecta, dar este si membru de partid", a spus actualul sef al PSD.
El stie care este de fapt izvorul criticilor lui Iliescu, dar nu are de gand sa le mai tolereze.
"Declaratiile pe care le-a facut in mod repetat, in ultimele zile, sunt declaratii pe care noi le-am inteles ca fiind o amaraciune subiectiva din partea unui lider important care a suferit o infrangere majora la congresul partidului. Il intelegem. Dar la sase luni dupa alegeri, Ion Iliescu are obligatia de a respecta conduita generala a partidului", l-a urecheat actualul sef al PSD. "Dar amaraciunea e un lucru, frustrarea e un lucru, rana e un lucru, iar respectarea statutului e alt lucru", a adaugat el.

Exemplul Iorgovan

Ca vorbeste serios o arata si faptul ca vrea sa faca din cazul Antonie Iorgovan un exemplu pentru nedisciplinati. Un exemplu cu atat mai elocvent cu cat Iorgovan este cunoscut ca un apropiat al lui Iliescu. Asa ca Geoana nu se va multumi cu faptul ca lui Iorgovan i-a fost retras sprijinul politic si va merge pana la excluderea din partid.
"Daca domnului Iliescu ii putem gasi, pentru contributia pe care a avut-o la partid, o anumita rezerva de a reactiona, care este pe cale de a se sfarsi, domnul Iorgovan nu are nici o calitate sa vorbeasca", a spus presedintele social-democratilor.
Geoana este atat de suparat pe Iorgovan mai ales pentru ca acesta nu este la prima abatere, el atacand partidul inca de acum cateva saptamani. "El a pierdut o ocazie buna sa taca. Cine e domnul Iorgovan sa vorbeasca", a acuzat Geoana, precizand ca senatorul PSD "nu mai reprezinta o voce a partidului" si ca se afla in afara politicii de partid.

Ferm impotriva congresului

Tot ieri, Geoana a confirmat ca nu are de gand sa organizeze prea curand un congres extraordinar. Mai mult, desi ideea initiala a pornit de la faptul ca el voia sa schimbe durata mandatului presedintelui PSD, acum spune ca "face parte dintr-un scenariu de intoxicare". Totusi, discutiile par sa-i fi folosit, pentru ca i-a putut identifica pe unii din adversarii sai din partid. "Brusc, cei frustrati la congresul trecut au simtit ca e momentul lor. Unii s-au imbujorat ca niste fete mari cand au auzit ca e rost de un congres", a detaliat el. Zilele trecute, el nu excludea totusi un congres inainte de termen, dar doar dupa eventuale alegeri anticipate. Cu care pare din ce in ce mai de acord, mai ales ca a constatat ca PSD se apropie in optiunile alegatorilor de putere. "Ultimele doua sondaje ne fac sa fim increzatori ca vom recupera handicapul care ne mai desparte de Alianta", a mai spus el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.