Politistii bucuresteni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au in lucru un dosar de abuz in serviciu in forma calificata, cu un prejudiciu de peste 70.000 de dolari, iar personajele principale sunt doi fosti directori de la SC "Tehnoforest Expo
Politistii bucuresteni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au in lucru un dosar de abuz in serviciu in forma calificata, cu un prejudiciu de peste 70.000 de dolari, iar personajele principale sunt doi fosti directori de la SC "Tehnoforest Export" SA din Capitala.
Potrivit anchetatorilor, Serban Bucur, 59 de ani, director si adjunctul acestuia, Marian Parvu, 68 de ani, sunt acuzati ca au deturnat un contract incheiat de firma la care lucrau cu o societate americana, in favoarea alteia la care s-au angajat ulterior. Politistii spun ca toata afacerea a fost pusa la cale de cei 2 in urma cu 3 ani, adica exact atunci cand au demisionat din functiile pe care le ocupau pentru a merge la un alt loc de munca. Afland ca urmeaza sa-si piarda posturile, Bucur si Parvu au deturnat contractul incheiat de SC "Tehnoforest Export" SA cu CVH International SUA, directionandu-l catre SC "Ascora Glob" SRL, unde tocmai fusesera angajati.
In timpul cercetarilor, politistii au stabilit ca, in acest mod, cei doi directori si-au insusit o parte din accesoriile importate de societatea la care au lucrat. Si asta in conditiile in care, in temeiul contractului de "lohn", incheiat intre SC "Tehnoforest" SA si firma americana, accesoriile (produse de feronerie), erau trimise din strainatate cu titlu gratuit.
Anchetatorii au mai descoperit ca CVH nu a platit contravaloarea nici unei facturi pe care "Tehnoforest" a emis-o, iar cei 70.727 dolari au fost retinuti drept garantie pentru feroneria pe care si-au insusit-o fostii salariati. Urmariti penal in acest caz, Bucur si Parvu sunt cercetati in stare de libertate, urmand a se stabili toata filiera infractionala prin intermediul careia au actionat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.