Agentia pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) are in vedere suplimentarea bugetului alocat programului de sustinere a investitiilor firmelor mici cu 22 de milioane de lei, suma realocata de la programul privind rambursarea un
Agentia pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) are in vedere suplimentarea bugetului alocat programului de sustinere a investitiilor firmelor mici cu 22 de milioane de lei, suma realocata de la programul privind rambursarea unei cote a profitului reinvestit.
"Pana in prezent, din cele 240 de miliarde de lei (n.r. - vechi) pentru dezvoltarea firmelor mici si mijlocii prin fonduri in limita sumelor platite pentru impozitul pe profitul reinvestit, au fost cheltuiti doar 7,8 miliarde de lei", a declarat Viorica Dragomirescu, director in cadrul directiei de comert interior in cadrul ANIMMC.
Potrivit acesteia, acest tip de ajutor este considerat ajutor de stat, iar fondurile sunt limitate la investitii in echipamente tehnologice, calculatoare si imobilizari corporale. "Au fost mai multi solicitanti, dar am fost nevoiti sa le respingem dosarele pentru ca au facut alte tipuri de cheltuieli", a spus Dragomirescu.
Sumele care au ramas necheltuite pana in prezent vor fi alocate programului de sustinere a investitiilor, unde numarul cererilor depaseste bugetul alocat initial, de 100 de miliarde de lei vechi (10 milioane de lei noi).
"In bugetul de anul viitor, programul pentru sustinerea activitatii de export si cel pentru investitii vor beneficia de bugete de trei si respectiv doua ori mai mari decat cele alocate in acest an, tocmai pentru ca au fost cele mai cautate de intreprinzatori", a declarat, la randul sau, Anca Popescu, director de strategii, politici si integrare europeana in cadrul ANIMMC.
Pentru anul 2006, bugetul alocat agentiei va fi de peste 2.000 de miliarde de lei, dublu fata de fondurile de care a beneficiat in acest an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.