Producatorul de aliaje din aluminiu Alprom Slatina investeste, in acest an, peste noua milioane de dolari pentru achizitia de echipamente noi, informeaza un comunicat al grupului de companii Alro, Alprom si Alum. Cea mai mare parte a sumei este desti
Producatorul de aliaje din aluminiu Alprom Slatina investeste, in acest an, peste noua milioane de dolari pentru achizitia de echipamente noi, informeaza un comunicat al grupului de companii Alro, Alprom si Alum. Cea mai mare parte a sumei este destinata pentru cumpararea unui cuptor Otto Junker, de calire a placilor. Contractul de achizitie a fost semnat in decembrie 2004, punerea in functiune a investitiei urmand sa se realizeze in luna februarie a anului viitor.
Compania mai are planificate investitii de 520.000 de dolari pentru modernizarea cuptoarelor adanci si de omogenizare, iar 250.000 de dolari sunt destinati inlocuirii vechilor centrale de aburi si apa calda cu puncte termice locale. In plus, 500.000 de dolari vor fi investiti in proiecte de securitate operationala.
"Investitiile vizeaza cresterea livrarilor de bunuri cu valoare adaugata mare si reducerea consumului de energie. Alprom va produce placi care indeplinesc standardele de calitate cerute in industria aeronautica. Pe aceasta piata exista, in prezent, un deficit semnificativ la nivel mondial, iar conformarea cu normele internationale ne va ajuta sa indeplinim obiectivul de crestere a productiei la 120.000 de tone pe an", a declarat Marian Nastase, vicepresedintele Consiliului de Administratie al Alro. Programul de investitii pentru acest an mai include si dezvoltarea unei retele informatice comune intre Alro si Alprom, valoarea proiectului fiind de 240.000 de dolari. Strategia grupului de firme include cresterea capacitatilor pentru toate unitatile, se mai arata in comunicat. Alprom vrea sa ajunga la o productie de 120.000 de tone de profile, comparativ cu 45.000 de tone in prezent. In acelasi timp, combinatul Alro Slatina urmareste sa atinga un nivel al productiei aproape dublu fata de cel actual, pana la valoarea de 420.000 de tone in urmatorii ani.
Producatorul de aluminiu Alro Slatina, aflat in proprietatea grupului Marco Industries, detine pachetele majoritare de actiuni ale societatilor Alum Tulcea si Alprom Slatina. Principalele piete de desfacere sunt Uniunea Europeana, Turcia si tarile din zona Balcanilor. Alprom mai exporta in Statele Unite, Israel, Coreea de Sud si Arabia Saudita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.