Trei sute de salariati din cadrul SC Daewoo Mangalia Heavy Industries au protestat la sfarsitul saptamanii trecute in fata portilor santierului, nemultumiti de decizia luata de conducerea unitatii privind externalizarea unor servicii din cadrul acest
Trei sute de salariati din cadrul SC Daewoo Mangalia Heavy Industries au protestat la sfarsitul saptamanii trecute in fata portilor santierului, nemultumiti de decizia luata de conducerea unitatii privind externalizarea unor servicii din cadrul acesteia. Liderul de sindicat, Marin Florian, a declarat ca administratia intentioneaza sa reorganizeze activitatea fortei de munca.
Astfel, doua sute de salariati din cadrul santierului vor fi distribuiti la societatile infiintate in urma externalizarii, iar alti 118 vor fi redistribuiti spre alte activitati, sustine liderul de sindicat. In opinia sindicalistilor, masura luata de conducerea institutiei este ilegala deoarece, desi salariatii vor lucra in continuare in cadrul santierului, vor primi bani mai putini, potrivit presedintelui sindicatului, Marin Florian. El a mai spus ca administratia a inceput sa prezinte tuturor salariatilor hartii, unele in alb, prin care li se cere sa fie de acord cu desfacerea contractului individual de munca prin acordul partilor. La randul ei, conducerea companiei Daewoo Mangalia Heavy Industries sustine ca a hotarat reorganizarea activitatii in vederea eficientizarii companiei si se bazeaza pe necesitatea orientarii resurselor catre activitati de baza.
In procesul de externalizare sunt implicati doua sute de salariati reprezentand mai putin de 5% din efectivul total al personalului societatii, sustin reprezentantii societatii. In vederea asigurarii protectiei sociale pentru cei doua sute de salariati, compania garanteaza cu contractele de colaborare care vor fi incheiate cu firmele ce vor prelua activitatile externalizate.
Sindicatul solicita garantarea pastrarii calitatii de membru de sindicat al salariatilor implicati in procesul de externalizare, solicitare care nu poate fi impusa unui tert si nici persoanei in cauza, sustin administratorii companiei. Sectoarele implicate in procesul de reorganizare includ activitati de deservire a productiei, activitati de manipulare materiala si alte activitati cu caracter auxiliar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.