Claudiu Mirica a debutat ca actor intr-o productie BBC, realizata in Studiourile MediaPro din Buftea. In filmul Sweeney Todd, Claudiu il intruchipeaza pe amantul doamnei Lovett, rol jucat de actrita britanica Essie Davis, cunoscuta pentru prestatia d
Claudiu Mirica a debutat ca actor intr-o productie BBC, realizata in Studiourile MediaPro din Buftea. In filmul Sweeney Todd, Claudiu il intruchipeaza pe amantul doamnei Lovett, rol jucat de actrita britanica Essie Davis, cunoscuta pentru prestatia din Girl With a Pearl Earing, dar si din Matrix Reloaded. Pentru filmari, artistul a fost nevoit sa renunte aproape total la podoaba sa capilara, desi nu intentiona sa adopte asa curand un asemenea look. Cum actiunea filmului se petrece in anul 1765, Claudiu a purtat si o peruca, pentru care a petrecut la machiaj mai mult de trei ore.
Sarmantul brunet a obtinut rolul in urma unui casting, organizat in urma cu doua luni de regizorul filmului, David Moore, care l-a incurajat sa urmeze aceasta cariera. "Mi-a propus chiar sa particip, anul urmator, la o preselectie pentru un rol intr-un musical britanic, iar invitatia sa ma onoreaza. Pentru mine este o mare realizare faptul ca am jucat in Sweeney Todd", ne-a marturisit Claudiu. Din distributia filmului fac parte nume sonore ale filmului britanic, protagonistul acestuia fiind Ray Winstone (interpretul lui Sweeney Todd, celebrul barbier care-si omoara clientii). Nominalizat de doua ori la premiile Bafta, englezul a mai jucat, printre altele, in peliculele Our Boy, King Arthur si Final Cut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.