Saptamana trecuta la Bursa la termen din Sibiu au fost tranzactionate peste 21.000 de contracte futures si optiuni.
"A fost cea mai prolifica saptamana din acest an a bursei, a precizat Darius Cipariu, director general-adjunct. Marti si miercu
Saptamana trecuta la Bursa la termen din Sibiu au fost tranzactionate peste 21.000 de contracte futures si optiuni.
"A fost cea mai prolifica saptamana din acest an a bursei, a precizat Darius Cipariu, director general-adjunct. Marti si miercuri a fost depasit, din nou, pragul de 5.000 contracte tranzactionate zilnic, numarul contractelor din primele zece zile ale lunii fiind de cinci ori mai mare decat totalul celor realizate in octombrie 2004".
Chiar daca preturile futures pentru Craciun au crescut, investitorii de la Sibiu isi pastreaza inca increderea in leu, ei mizand pe o crestere importanta a ofertei in ultima luna a anului, atunci cand romanii din strainatate trimit acasa mai multi bani pentru sarbatori, iar companiile vand valuta pentru a oferi primele de sfarsit de an". Raportul leu/euro a inceput saptamana la preturi de 3,3910 - 3,6220 lei, la jumatatea ei atingand un minim de 3,5821 lei. Joi si vineri tranzactiile au fost realizate la preturi de 3,5988 - 3,6150 lei, respectiv 3,6056 lei, valori aflate sub cursul de schimb anuntat de banca centrala, semn ca miza este pusa pe leu si nu pe euro.
Paritatea euro/dolar a avut un parcurs depreciativ pentru moneda unica, in concordanta cu pietele internationale, unde au crescut cumpararile de dolari, datorita sperantelor legate de noi majorari ale dobanzii de referinta americana. In prima parte a saptamanii, euro a scazut pentru decembrie de la 1,2165 la 1,20 dolari.
Dupa atingerea, joi, a unui minim de 1,1980 dolari, in ultima sedinta a saptamanii paritatea a fost tranzactionata la 1,2010 - 1,2070 dolari. Pentru martie 2005 euro a avut o evolutie asemanatoare, preturile coborand de la 1,2159 la 1,2020 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.