Criza gripei aviare are deja efecte si in plan economic. Potrivit HotNews, in ultimele zile, vanzarile la produsele din carnea de pasare au scazut la jumatate. Mai grav este, spun producatorii, ca embargoul impus de Bruxelles va falimenta o mare part
Criza gripei aviare are deja efecte si in plan economic. Potrivit HotNews, in ultimele zile, vanzarile la produsele din carnea de pasare au scazut la jumatate. Mai grav este, spun producatorii, ca embargoul impus de Bruxelles va falimenta o mare parte din societatile avicole din tara. Presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van, spune ca in cazul in care situatia se va mentine la acelasi nivel, producatorii vor fi nevoiti sa scada preturile, cel mai probabil cu 10 procente. "Aceasta criza are un impact negativ asupra vanzarilor. Au scazut sub 50%. Daca piata nu va consuma produsele noastre, vom scadea preturile, oricum sub costuri, pentru ca noi acum avem un profit de maximum 5%. Scazand preturile, vom intra in faliment", a declarat Ilie Van.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.