Radu Niculescu, noul presedinte executiv al lui FC National, a declarat ieri ca isi doreste sa castige Cupa Romaniei din functia de presedinte al "bancarilor". "Nu ma asteptam, cel putin nu asa de repede, sa ajung presedinte. E o provocare mare pentr
Radu Niculescu, noul presedinte executiv al lui FC National, a declarat ieri ca isi doreste sa castige Cupa Romaniei din functia de presedinte al "bancarilor". "Nu ma asteptam, cel putin nu asa de repede, sa ajung presedinte. E o provocare mare pentru mine si sper sa pot sa o scot la capat. O sa ma ocup strict de partea sportiva. Anul acesta obiectivul ramane cel stabilit, dar nu ascund ca mi-as dori sa aducem o Cupa a Romaniei in Cotroceni. Am ratat-o ca jucator o data, sper sa reusesc ca presedinte", a spus Niculescu. Fostul atacant, care a cumparat o parte din actiunile pe care le detinea Gino Iorgulescu la FC National, a mentionat ca are incredere ca va castiga bani din fotbal. "Am venit aici si din motive sentimentale pentru ca am jucat multi ani la FC National. Iar ca investitor, am incredere ca o sa-mi recuperez banii si sper sa obtin si castig pentru ca este o echipa cu potential", a precizat Niculescu. Intrebat de ce a renuntat asa de repede la cariera de jucator, Radu Niculescu, in varsta de 30 de ani, a raspuns: "Pentru ca am zis sa o fac acum decat peste doi ani. Nu am mai vrut sa joc la un nivel mediocru. Mi-a placut performanta tot timpul, am vrut sa castig tot timpul si am preferat sa fac pasul acesta acum, decat peste doi ani". Niculescu a explicat ca lucrurile pe care nu le stie o sa le invete de la fostul presedinte al clubului, Gino Iorgulescu. "Dansul imi da multe sfaturi. Vorbim zilnic pentru ca nici mie nu mi-e usor sa conduc un club de fotbal din prima zi. Sunt lucruri pe care le cunosc si unele pe care nu le cunosc, dar pe care o sa le invat de la dansul. Pentru ca, dupa mine, domnul Iorgulescu este unul dintre cei mai mari conducatori de club care au fost in Romania", a mentionat Niculescu. Noul presedinte a precizat ca va continua politica clubului de pana acum: "O sa pastram lucrurile bune, iar ceea ce ni se pare noua ca este mai putin bun va fi schimbat din mers. Nu ascund faptul ca vrem sa facem un nucleu de 70-75 la suta de jucatori care sa fie ai nostri si sa nu mai depindem de altii an de an. Dar in mare vom continua ceea ce a inceput domnul Iorgulescu". Capitanul lui FC National, Catalin Lita, a afirmat ca se bucura ca va avea ca presedinte un fost coleg de echipa. "Mai bine de atat nu poate fi nimic. A fost fotbalist, stie care sunt problemele si asta e cel mai important. Nu are de ce sa fie mai rau, o sa fie clar mai bine", a explicat Lita. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.