Doi politisti din Montreal au fost suspendati la o zi dupa ce la televizor a aparut o inregistrare in care se puteau vedea cum ofiterii loveau o femeie cu capul de o masina in timp ce o arestau, relateaza CBC News. Politistii au fost tranferati la munca de birou pana la finalizarea anchetei.
Coincindenta face ca persoana arestata sa fie o femeie de 40 de ani, Anne-Marie Péladeau, a carei familie detine posturi de televiziune, tabloide, reviste atat din Quebec cat si din alte zone. Arestata este fiica magnatului presei canadiene, Pierre Péladeau, fondatorul Quebecor Inc., si sora directorului executiv al corporatiei Quebecor, Pierre-Karl Péladeau.
Corporatia Quebecor detine ziarele Le Journal de Montréal precum si toate editiile tabloidului The Sun din Ottawa, Toronto, Londra, Winnipeg, Calgary si Edmonton.
De altfel, incidentul a fost filmat dintr-un elicopter al unui post de televiziune care apartinea familiei victimei.
Toata povestea a inceput joi, la ora 8 dimineata, cand Politia a primit un telefon de la un vanzator care reclama ca din magazinul sau, o femeie si un barbat au furat niste pachete de tigari.
Dupa ce un politist a ajuns la locul faptei, acesta a fost lovit de masina suspectului, care incerca sa fuga, a declarat ofiterul Benoit Couture de la Politia Montreal.
Astfel, un echipaj al Politiei a inceput sa urmareasca masina infractorului pe bulevardul Lacordaire, si dupa ceva vreme a reusit sa opreasca masina si sa-i aresteze pe infractori. Pana sa-i prinda, cei doi supecti lovisera deja cateva masini care circulau pe sosea.
Filmati
La un moment dat, dupa ce masina suspectilor a fost oprita, pe caseta echipei de la stirile TVA se poate vedea ca ofiterii se luptau efectiv cu o persoana din autoturismul respectiv, pe care nu reuseau sa o imobilizeze.

De asemenea, din elicopter, reporterii au reusit sa filmeze cum politistii au incatusat intr-un final o femeie in fata masinii Politiei dupa care au dat-o cu capul de capota autoturismului, pe cand incercau sa o forteze sa intre inauntru.
Apoi, cand unul dintre politisti a incercat sa inchida portiera, femeia a incercat sa sara din nou din masina, iar acestia au trantit usa incercand sa o impinga pe aceasta inapoi.
In urma "luptei", ambii ofiteri au ajuns la spital cu rani usoare. Ulterior, si femeia arestata, in persoana Anne-Mariei Peladeaua fost dusa la spital cu leziuni minore.
Ieri, acuzata a ajuns la tribunal unde se pare ca va face fata la nu mai putin de 21 de capete de acuzare. De asemenea, ea va incerca sa iasa pe cautiune, pana la inceperea procesului. Martorii aflati in zona au povestestit ca Peladeau parea a fi palida si pierduta.
Oaia neagra a familiei
Anne-Marie Peladeau a mai aparut la stiri in 1999, cand si-a dat in judecata cei doi frati, Pierre-Karl si Erik. Ea i-a acuzat pe cei doi ca i-au refuzat dreptul la mostenirea de 21 de milioane care i-ar fi revenit dupa moartea tatalui lor.
Peladeau a avut numeroase probleme cu drogurile si din aceasta cauza primea doar o suma fixa de bani, de 100.000 de dolari pe an.
Desi s-a ajuns atunci la o intelegere, fratii ei au decis sa-i dea in judecata pe avocatii Anne-Mariei. Cazul nu a fost finalizat nici pana acum.
In ceea ce priveste ancheta actuala, ministrul de securitate publica din Quebec, Jacques Dupuis, a declarat ca a cerut politiei din Montreal o ancheta minutioasa a ceea ce s-a intamplat, iar inspectorul de Politie Paul Chablo a declarat ca el este de parere ca imaginile de pe caseta video a telviziunii TVA portretizeaza gresit actiunea ofiterilor: "ce am vazut astazi este un scurt clip video care nu arata evenimentele de la inceput" a declarat el in seara incidentului pentru CTV Newsnet, mentionand ca primul ofiter care ajunsese la locul faptei a fost ranit de masina suspectilor, suferind chiar o comotie - ceea ce nu apare pe inregistrare.
Locotenentul Stephen Roberts, un detectiv de la omucideri aflat la pensie, a declarat pentru Canada AM ca ofieterul care a efectuat arestarile "era extrem de tensionat si suparat pe femeia care se impotrivea arestarii. Din aceasta cauza a facut probabil, o serie de greseli, cum ar fi sa o loveasca cu capul de masina in timp ce incerca sa o bage inauntru". (D.M.)