Medicii sunt nemultumiti de bugetul propus pe anul 2006 pentru Sanatate. ''Colegiul Medicilor din Romania (CMR) constata ca bugetul propus de catre Ministerul de Finante reprezinta 3,3 la suta din PIB, contrar declaratiilor ministrului Sanatatii Euge
Medicii sunt nemultumiti de bugetul propus pe anul 2006 pentru Sanatate. ''Colegiul Medicilor din Romania (CMR) constata ca bugetul propus de catre Ministerul de Finante reprezinta 3,3 la suta din PIB, contrar declaratiilor ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu conform carora Sanatatea ar primi 4,9 la suta din PIB.
Un buget de 3,3 la suta din PIB reprezinta nu numai o blocare a reformei reale in sistem, dar si o incalcare a promisiunilor electorale cand s-a afirmat ca invatamantul si sanatatea reprezinta prioritati nationale'', sustin reprezentantii CMR. Totodata, CMR ''regreta faptul ca, in pofida declaratiilor repetate ale ministrului Sanatatii privind colaborarea cu toti actorii din sistemul sanitar, organizatia ce reprezinta legal profesia medicala nu a fost consultata nici macar in ceea ce priveste propunerile inacceptabile din proiectul de contract-cadru pe anul 2006''.
In aceste conditii, CMR solicita ministrului Nicolaescu ''sa nu incerce subordonarea organizatiei profesionale a medicilor organelor administrative sau politice'' si, in acelasi timp, ''isi rezerva dreptul sa ia in discutie organizarea unor actiuni, inclusiv a celor mai radicale pentru apararea independentei profesionale a medicilor''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.