Propunerile ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu privind infiintarea si functionarea farmaciilor pe criterii geografice nu sunt agreate de reprezentantii lantului de farmacii Help Net Farma SA. "Consideram ca numarul de farmacii dintr-o localitate
Propunerile ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu privind infiintarea si functionarea farmaciilor pe criterii geografice nu sunt agreate de reprezentantii lantului de farmacii Help Net Farma SA. "Consideram ca numarul de farmacii dintr-o localitate trebuie sa raspunda nevoii de servicii farmaceutice a populatiei din localitatea respectiva, care difera pentru fiecare zona in parte. Totodata, consideram ca a reglementa nevoia de servicii farmaceutice pe criterii geografice exclude variabila cea mai importanta - pacientul'', a declarat Isabelle Iacob, director general Help Net Farma SA. Aceasta a adaugat ca o posibila ''inchidere a unei farmacii ca urmare a punerii in practica a unui asemenea criteriu inseamna incalcarea reglementarilor in vigoare din domeniul farmaceutic, precum si un abuz al ministrului Sanatatii asupra retelelor de farmacii''. In ceea ce priveste propunerea ministrului Nicolaescu privind obligativitatea asigurarii unui farmacist pe tura in farmacii, Iacob spune ca este un lucru normal: ''Nu este o noutate in legislatia farmaceutica, mai ales avand in vedere faptul ca rolul unui farmacist nu este numai acela de a elibera medicamentele prescrise de medicii specialisti sau de familie, ci si de a consilia pacientul asupra celor mai bune metode de a avea grija de sanatatea sa''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.