"Am pierdut momentul istoric care s-a ivit in anul 1990. In urma suferintei din perioada epocii lui Ceausescu si in urma evenimentelor din Targu-Mures, s-a creat o mare simpatie fata de maghiari. Europa se afla intr-o atmosfera euforica. Germanii au
"Am pierdut momentul istoric care s-a ivit in anul 1990. In urma suferintei din perioada epocii lui Ceausescu si in urma evenimentelor din Targu-Mures, s-a creat o mare simpatie fata de maghiari. Europa se afla intr-o atmosfera euforica. Germanii au reusit sa realizeze autodeterminarea si, din acel moment, solicitarea autodeterminarii nu a mai constituit o tema-tabu, principiul de pana atunci al inviolabilitatii hotarelor nu a mai fost valabil. De acest lucru s-au folosit lituanienii, letonii, estonii, slovenii, croatii, bosniacii si se folosesc albanezii din Kosovo. Maghiarii, inca nu. Maghiarii asteapta paralizati marea minune, care nu exista".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.