Rata inflatiei va scadea in acest an la 8%, comparativ cu 9,3% la finele anului trecut, depasind astfel tinta revizuita a autoritatilor, de 7,5%, a declarat, miercuri, premierul Calin Popescu Tariceanu. "In urma socurilor resimtite in acest an, infla
Rata inflatiei va scadea in acest an la 8%, comparativ cu 9,3% la finele anului trecut, depasind astfel tinta revizuita a autoritatilor, de 7,5%, a declarat, miercuri, premierul Calin Popescu Tariceanu. "In urma socurilor resimtite in acest an, inflatia va cobori spre 8% fata de nivelul de 9%, inregistrat in 2004", a afirmat Tariceanu, prezent la o masa rotunda pe tema realizarii in Romania a reformelor incluse in Agenda Lisabona. Tariceanu a adaugat ca, pentru anul 2006, tinta inflatiei este de 5,5%. Obiectivul initial, privind inflatia din acest an, a fost de 7% si a fost majorat cu jumatate de punct procentual ca efect al unor factori cum ar fi cresterea preturilor administrate, avansul cotatiilor petrolului pe piata internationala si inundatiile de la jumatatea anului care au afectat o parte importanta a teritoriului Romaniei.
De altfel, prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, a declarat, la inceputul lunii octombrie, ca nivelul inflatiei va fi in 2005 de 8%, dar se va reduce anul viitor la 5%. Proiectul de buget pentru anul viitor ia in calcul o rata a inflatiei la sfarsitul anului de 5,5%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.