Scriitoarea J K Rowling a ocupat prima pozitie pe lista scriitorilor premiati la prima editie a Quill Book Awards, eveniment care vrea sa fie un echivalent al Oscarurilor pentru industria cartii din Statele Unite, relateaza editia australiana a Daily
Scriitoarea J K Rowling a ocupat prima pozitie pe lista scriitorilor premiati la prima editie a Quill Book Awards, eveniment care vrea sa fie un echivalent al Oscarurilor pentru industria cartii din Statele Unite, relateaza editia australiana a Daily Telegraph. In acelasi timp, compozitorului si cantaretului Bob Dylan i-a fost acordat un premiu pentru o lucrare autobiografica. Organizatorii Premiilor Quills, care ar putea deveni cel mai important eveniment pentru industria cartii, i-au primit pe autorii nominalizati pentru unul dintre trofeele decernate cu un covor rosu, cu vedete care au avut misiunea sa binedispuna oaspetii si cu personalitati din lumea televiziunii. Castigatorii au fost selectati de persoanele care au votat lista de nominalizati prezentata de un consiliu national american care are ca membri 6000 de reprezentanti ai bibliotecilor si librariilor. Rowling a castigat premiul "Cartea Anului" pentru "Harry Potter si Printul Sange-Mal", in timp ce Dylan a castigat cel mai important trofeu la categoria "Carti autobiografice/Memorii" pentru "Chronicles: Volume One", care prezinta povestea sa personala ca muzician si star pop.
Nici Rowling si nici Dylan nu au fost prezenti la ceremonie pentru a-si ridica premiul. Rowling, care a anuntat ca nu poate face multe calatorii pentru ca are un copil foarte mic, a transmis un mesaj video in care a multumit pentru premiul care i-a fost acordat. David McCullough a obtinut premiul pentru "cea mai buna carte istorica/politica" cu lucrarea "1776", care prezinta eforturile facute de George Washington in anul proclamarii independentei Statelor Unite, in timp ce cartea lui Erica Jong, "The Mermaid Chair", a castigat principalul premiu la categoria "Fictiune".
Premiile, care se acorda anual pentru cartile publicate si vandute in Statele Unite in timpul anului, pana la 31 iulie, au fost acordate in cadrul a 19 categorii, distinctii fiind inmanate si la sectiunile "carti audio", "carti pentru copii" si "romane grafice".
Premiile Quills sunt diferite de National Book Awards si premiile Pulitzer, care se orienteaza catre operele cu mare valoare literara, dar care nu se bucura neaparat de o mare apreciere din partea publicului. Organizatorii evenimentului doresc ca aceste noi distinctii sa se bucure de aceeasi apreciere ca si Booker Prize, distinctie acordata autorilor din Marea Britanie. Eforturile organizatorilor au fost ironizate de Jon Stewart, care a castigat cu lucrarea "America" premiul la categoria "umor". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.