Personalul din cadrul Memorial Medical Center - un spital din New Orleans - a discutat in repetate randuri, la trei zile dupa ce orasul a fost inundat in urma uraganului Katrina, despre eutanasierea pacientilor care nu ar fi supravietuit acestei cata
Personalul din cadrul Memorial Medical Center - un spital din New Orleans - a discutat in repetate randuri, la trei zile dupa ce orasul a fost inundat in urma uraganului Katrina, despre eutanasierea pacientilor care nu ar fi supravietuit acestei catastrofe, relateaza CNN. Biroul procurorului general din Louisiana investigheaza acuzatiile, facute de un medic si o asistenta-sefa, care sustin ca au fost comise astfel de acte. Autoritatile judiciare au dispus autopsierea celor 45 de cadavre preluate de la acest spital dupa trecerea uraganului. Medicul Bryant King, care lucra la spital in acele zile, a declarat ca, desi nu a asistat personal la nici o eutanasiere, "majoritatea oamenilor stiu ca s-a intamplat ceva care nu ar fi trebuit sa se intample". In momentul in care digurile care protejau orasul New Orleans au cedat, provocand inundatii devastatoare, la acest spital erau internate 312 persoane, majoritatea in stare critica. Oficiali din cadrul institutiei au declarat ca 11 pacienti au murit inainte de uragan, cadavrele acestora fiind depuse la morga spitalului.
Conditiile se inrautateau din ce in ce mai mult si nimeni nu stia daca si cand vor veni echipajele de salvare. Personalul medical era obligat sa lucreze in conditii deosebit de dificile si, din cauza ca nu mai era curent electric, nu puteau oferi decat tratamente de prim-ajutor. Evacuarea pacientilor s-a facut sporadic, cu ajutorul elicopterelor sau al avioanelor. Fran Butler, asistenta-sefa la Memorial Medical Center, a declarat ca un medic a abordat-o la un moment dat si au discutat despre posibilitatea de a-i adormi pe pacienti astfel incat sa nu se mai trezeasca. Butler a precizat insa ca tot medicul care a deschis discutia a fost cel care a spus ca nu ar face niciodata asa ceva. Asistenta sustine ca nu a asistat la nici o eutanasiere si ca, datorita credintei religioase, nu ar participa niciodata la un astfel de eveniment. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.