Grupul rus Lukoil a imprumutat doua miliarde de dolari prin intermediul Citigroup pentru achizitionarea producatorului de petrol Nelson Resources din Kazahstan, listat la bursa din Toronto, transmite Reuters. "Citigroup a actionat ca manager si credi
Grupul rus Lukoil a imprumutat doua miliarde de dolari prin intermediul Citigroup pentru achizitionarea producatorului de petrol Nelson Resources din Kazahstan, listat la bursa din Toronto, transmite Reuters. "Citigroup a actionat ca manager si creditor unic al acordului de imprumut, cel mai mare obtinut vreodata de Lukoil. Imprumutul a fost acordat fara garantii, la o dobanda LIBOR plus 0,5%", se arata intr-un comunicat al companiei. Lukoil a ajuns la un acord, luna trecuta, pentru achizitionarea a 66,3% din actiunile Nelson, de la actionarii principali, dar nu este clar daca si restul investitorilor minoritari vor sprijini oferta, care este sub valoarea de piata a firmei. Reprezentantii companiei Nelson considera ca acordul ar putea fi anulat, in cazul in care actionarii minoritari se vor opune, iar Lukoil nu va reusi sa isi asigure 66,6% din voturile necesare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.