Proiectul de buget pentru 2006 a fost construit pe baza resurselor disponibile si tinandu-se cont de necesitatea reducerii deficitului bugetar, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, care a amintit ca Executivul a fost criticat atunci cand a p
Proiectul de buget pentru 2006 a fost construit pe baza resurselor disponibile si tinandu-se cont de necesitatea reducerii deficitului bugetar, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, care a amintit ca Executivul a fost criticat atunci cand a propus asigurarea unor venituri bugetare mai mari.
"Mi-as dori foarte mult ca fiecare domeniu sa poata primi atat cat spune ca are nevoie, dar in acelasi timp trebuie sa convenim ca nu putem plati impozite cat mai mici si sa avem cheltuieli cat mai mari. Atunci cand s-a vorbit de necesitatea unor venituri mai mari la buget, a existat un cor de critici si, in momentul acela, foarte multi trebuiau sa se gandeasca bine ca acest lucru va insemna neputinta satisfacerii unor pretentii", a spus Tariceanu. Ce nu spune premierul este faptul ca nu nivelul taxelor este cel care dicteaza acum veniturile la buget, ci nivelul colectarii, unde Romania are grave carente.
In acest an, Executivul a analizat varianta majorarii Taxei pe Valoarea Adaugata, ca o masura de asigurare a unor venituri bugetare mai mari.
Premierul a precizat ca se va informa asupra motivelor care l-au determinat pe ministrul Educatiei sa demisioneze, dar a aratat ca toti ordonatorii de credit au inregistrat reduceri de buget, in conditiile unui deficit mai mic decat in 2005, si este necesar ca fondurile sa fie gestionate mai eficient, fara sa fie utilizate exclusiv pentru cresteri salariale. Ministrul Educatiei, Mircea Miclea (PD), si-a inaintat, marti, demisia de onoare, din cauza bugetului prea mic alocat invatamantului pentru 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.