BEI si BERD vor lansa, la initiativa Comisiei Europene, doua programe de asistenta pentru tarile sud-europene. Primul, "Joint Assistance in Supporting the European Regions", are drept scop cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor comunitare.
BEI si BERD vor lansa, la initiativa Comisiei Europene, doua programe de asistenta pentru tarile sud-europene. Primul, "Joint Assistance in Supporting the European Regions", are drept scop cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor comunitare. Cel de-al doilea, "Joint European Resources for Micro and Medium Enterprises", priveste cresterea capacitatii IMM-urilor de a utiliza fonduri europene de coeziune. Anca Boagiu, ministrul Integrarii Europene, a declarat ca vom beneficia de asistenta a 50 de experti BEI si BERD. Sprijinul acestora este cu atat mai important cu cat "Romania trebuie sa absoarba, intre 2007 si 2009, sase milarde de euro in investitii directe", a mai afirmat Boagiu. Ministrul a mai amintit ca Bucurestiul este una dintre locatiile birourilor regionale ale proiectelor.
La Bucuresti se vor afla specialistii BEI, BERD si ai Directiei de Dezvoltare Regionala si vor fi coordonate programele cu privire la Romania, Bulgaria, Malta si Cipru. "Toata cheltuiala pentru asistenta tehnica dedicata Romaniei in cadrul acestor programe este asigurata de Banca Europeana de Investitii", a mai declarat Boagiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.