Performerii tricolori de la Europenele de haltere rezervate juniorilor au fost primiti, ieri dimineata, de catre presedintele ANS, Florian Gheorghe, de la ceremonie lipsind chiar laureatul Florin Veliciu, deoarece trenul care-l aducea in Capitala de
Performerii tricolori de la Europenele de haltere rezervate juniorilor au fost primiti, ieri dimineata, de catre presedintele ANS, Florian Gheorghe, de la ceremonie lipsind chiar laureatul Florin Veliciu, deoarece trenul care-l aducea in Capitala de la Arad a intarziat. Prezent la festivitate, presedintele FRH, legendarul Nicu Vlad, a subliniat ca este ingrijorat de scaderea numarului de tineri care vor sa practice acest sport, dar este foarte multumit de salba de medalii obtinuta la Europenele din Slovacia. "Rezultatele de la CE 2005 sunt foarte bune, peste asteptari, ceea ce ne face sa credem ca avem viitorul asigurat. Sunt ingrijorat, insa, ca in ultima vreme vin tot mai putini tineri la haltere. Deocamdata, este prematur sa spun daca acesti juniori care ne-au reprezentat foarte bine in Slovacia vor fi capabili sa lupte pentru medalii la JO de la Beijing. Timpul o va demonstra", a spus Nicu Vlad, adaugand ca, peste apoape o luna, lotul tricolor de seniori va participa, in perioada 10-18 noiembrie, la Mondialele de la Doha (Qatar). In alta ordine de idei, oficialii ANS au anuntat ca halterofilii romani care au obtinut sapte medalii, dintre care doua de aur, la Euro 2005 vor fi recompensati, potrivit legislatiei in vigoare, cu cel mult 6800 RON, Veliciu urmand sa primeasca "felia" cea mai mare, aproximata la 3750 RON. Conform legislatiei, propunerile privind sumele care vor fi acordate sportivilor medaliati sunt facute de catre federatii, urmand sa fie aprobate de presedintele ANS. (T. RIST)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.