Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, a semnat, ieri, la Roma, un acord cu autoritatile italiene in baza caruia muncitorii romani care lucreaza legal in aceasta tara vor beneficia de drepturile salariale prevazute in acordurile colective sau in legislati
Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, a semnat, ieri, la Roma, un acord cu autoritatile italiene in baza caruia muncitorii romani care lucreaza legal in aceasta tara vor beneficia de drepturile salariale prevazute in acordurile colective sau in legislatia specifica profesiei respective din Italia.
Acelasi principiu va fi aplicat si in cazul muncitorilor italieni care ar intentiona sa lucreze in Romania. Acordul de la Roma va contine o serie de principii generale privind protectia sociala a muncitorilor din cele doua tari, care vor fi aplicate in baza unui protocol ce urmeaza sa fie incheiat in perioada urmatoare, de autoritatile romane si italiene.
Protocolul va fi incheiat pe o perioada nedeterminata si va intra in vigoare in prima zi a celei de-a doua luni dupa incheierea formalitatilor de ratificare prin lege a documentului de catre cele doua tari. Ministrul Muncii a apreciat ca prevederile privind protectia sociala a muncitorilor romani si italieni ar urma sa intre in vigoare in cursul anului viitor. Potrivit datelor statistice oficiale, in Italia se afla in prezent circa 250.000 cetateni romani cu statut legal, fata de numai 96.000 la sfarsitul anului 2002.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.