Anuntarea candidaturii la fotoliul de presedinte al FRF a lui Gica Popescu a adus o scindare a fotbalului romanesc. Pe de o parte se afla sustinatorii "Baciului", care au aparut si la conferinta de presa de lansare a candidatului Popescu, nume "grele
Anuntarea candidaturii la fotoliul de presedinte al FRF a lui Gica Popescu a adus o scindare a fotbalului romanesc. Pe de o parte se afla sustinatorii "Baciului", care au aparut si la conferinta de presa de lansare a candidatului Popescu, nume "grele", precum Hagi, Tiriac, Ilie Nastase, Dan Petrescu sau Sorin Cartu, iar de cealalta parte, desi Mircea Sandu nu si-a anuntat inca intentia de a candida pentru un nou mandat, se afla "dinozaurii" fotbalului romanesc. Acestia nu au curaj sa-l conteste pe Gica Popescu, asa ca strategia este sa sustina ca "Baciul" nu este inca pregatit pentru a conduce o institutie precum FRF. Ieri a iesit la rampa unul dintre cei mai influenti oameni ai Adunarii Generale a FRF, cea care voteaza alegerea presedintelui. Jean Padureanu (foto), boss-ul Gloriei Bistrita, il sustine pe Mircea Sandu. "Pentru binele fotbalului romanesc este bine ca Mircea Sandu sa mai stea o perioada in fruntea FRF, iar cei doi candidati la functia de presedinte sa mai stea o perioada sa se instruiasca", a comentat "Tata Jean". Cel supranumit "parintele Cooperativei" a sustinut totusi ca este bine ca Ionut Lupescu si Gica Popescu si-au anuntat candidaturile. "Ambii sunt fotbalisti care au jucat in echipe fruntase si au un trecut fotbalistic si moral bun. Sunt dispus sa ascult cu ce programe vin si inainte cu o saptamana de alegeri imi voi face public punctul de vedere. Raman deocamdata la convingerea ca fotbalul romanesc are nevoie de Mircea Sandu", a declarat Padureanu. Pozitia acestuia este extrem de importanta, fiindca, fara sa aiba un aer autoritar, Padureanu influenteaza incredibil de mult votul Adunarii Generale. Ramane extrem de graitoare o intamplare petrecuta la o astfel de sedinta de acum patru ani, cand in sala de la "Turist" era un scandal de nedescris, pe care nici Mircea Sandu nu-l putea stapani. "Tata Jean" a ridicat ambele maini, a facut imediat liniste si, in cateva fraze, i-a linistit pe beligeranti, scotand din maneca o solutie convenabila tuturor. Un alt exemplu este o declaratie a unui conducator de Divizia A, care afirma ca la Adunarile Generale ale FRF sau LPF asteapta sa vada cum voteaza Padureanu si isi insuseste imediat punctul acestuia de vedere.
Clujul alaturi de Nasu'
Influenta lui Jean Padureanu isi arata deja roadele, oficialii lui CFR Cluj, prieteni cu "vecinul" din Bistrita, anuntandu-si, de asemenea, sprijinul pentru Mircea Sandu. Atat presedintele Iuliu Muresan, cat si antrenorul-jucator Dorinel Munteanu s-au declarat fani ai Nasului. Mai mult, Dorinel a intrat in conflict cu Hagi, Balint si Dan Petrescu, toti sustinatorii lui Popescu. Dupa declaratiile de la finalul meciului din Finlanda, cand Munteanu a spus ca aducerea mai din timp a lui Piturca la Nationala ar fi adus calificarea la Mondiale, Hagi i-a cerut lui Dorinel "sa lase capul in pamant si sa nu il atace pe Iordanescu, cel care l-a convocat la echipa nationala si atunci cand nu era titular la Wolfsburg". "Nu inseamna ca daca sunt de partea cuiva, sunt impotriva altcuiva. Adica, daca sunt pro-Piturca, sunt obligatoriu anti-Iordanescu. Cei care m-au facut lipsit de caracter sa se uite mai intai la ei. Eu am dovedit de-a lungul acestor ani ca am caracter. Cu Petrescu am vorbit si ne-am impacat, dar cu Balint nu m-am intalnit de vreo trei ani. Si acum ma trezesc ca ma ataca", a spus Dorinel Munteanu. Iuliu Muresan s-a folosit de acest conflict izbucnit intre fostii jucatori ai "Generatiei de aur" pentru a muta lupta impotriva lui Gica Popescu. "Cei care l-au atacat pe Dorinel, dar si pe mine, putin, se afla in sfera de influenta a unor impresari, care vor sa puna mana pe Federatia Romana de Fotbal, pentru a-si atinge scopurile financiare. Degeaba si-a dat Gica Popescu demisia de la firma de impresariat. El ii reprezinta in continuare interesele. Demisia sa a fost formala. Nu-l cred pe Popescu", a spus Muresan, care s-a exprimat si in trecut impotriva candidaturii lui Gica Popescu la sefia FRF din cauza relatiei acestuia cu Ioan si Victor Becali, alaturi de care a fost actionar intr-o firma de impresariat. "Nu s-a nascut inca omul care sa-l conduca pe Gica Popescu. Eu sunt prieten cu Giovanni si cu Victor tocmai pentru ca nu au incercat niciodata sa ma influenteze cu ceva", a replicat Gica Popescu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.