Presedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, a afirmat, ieri, ca Petrom "incearca cu adevarat" sa contribuie la competitivitatea Romaniei in raport cu UE si ca, din acest punct de vedere, preturile la carburantii vanduti pe piata interna sunt sub media
Presedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, a afirmat, ieri, ca Petrom "incearca cu adevarat" sa contribuie la competitivitatea Romaniei in raport cu UE si ca, din acest punct de vedere, preturile la carburantii vanduti pe piata interna sunt sub media europeana.
Seful grupului austriac, proprietarul Petrom, s-a ferit insa sa comenteze afirmatiile presedintelui Traian Basescu, care a spus marti seara, la TVR, ca o tara cu propriile resurse de petrol "nu-si batjocoreste cetatenii". "Nici o tara care are propria ei resursa nu-si batjocoreste cetatenii spunand: Imi pare rau, pretul pietei este 60 de dolari, deci va dau cu 60 de dolari si voua, celor care aveti titei, v-a lasat Dumnezeu pe un pamant in care exista circa 80% din necesarul de titei", a afirmat seful statului.
Reprezentantul OMV a spus ca "intelege" ingrijorarea Presedintiei referitoare la acest subiect, plasand problema companiei in raport cu competitivitatea Romaniei pe plan extern. "Nu este o intrebare legata de OMV si Petrom, ci una de Uniunea Europeana. A fost o intelegere clara ca piata petroliera trebuie sa fie functionala inainte de integrare", a insistat Ruttenstorfer. Reprezentantii marilor companii petroliere s-au intalnit la inceputul lunii octombrie cu Basescu pentru a discuta asupra variantelor de reducere a preturilor la carburanti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.