Compania de brokeraj IFB Finwest va derula o oferta publica de cumparare a 32,54% din capitalul societatii Aradeanca, in valoare de 222.000 de lei, obiectivul companiei fiind obtinerea unei participatii de cel putin 11%. In cazul obtinerii acestui pr
Compania de brokeraj IFB Finwest va derula o oferta publica de cumparare a 32,54% din capitalul societatii Aradeanca, in valoare de 222.000 de lei, obiectivul companiei fiind obtinerea unei participatii de cel putin 11%. In cazul obtinerii acestui procent, IFB Finwest impreuna cu SIF Banat-Crisana ar obtine peste 50 de procente din actiunile emise de Aradeanca. "Motivul pentru care am initiat aceasta oferta este acela ca Aradeanca este unicul producator de papusi din Romania si credem ca investitia poate deveni viabila. Dupa finalizarea ofertei, intentionam sa facem o majorare a capitalului social, au declarat oficiali ai IFB Finwest. El a adaugat ca nu poate estima valoarea exacta a investitiilor, pentru ca societatea nu a furnizat detalii cu privire la gradul de uzura a utilajelor si alte aspecte de ordin tehnic. Oferta publica are ca obiect 74.000 de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei pe titlu, pretul de cumparare oferit de cumparator fiind de 3 lei pe actiune. "Pretul oferit depaseste de doua ori si jumatate pretul maxim pe care l-au inregistrat actiunile pe piata, de circa 1,3 lei pe titlu", au mai spus reprezentantii IFB Finwest. Perioada de derulare a ofertei publice este 10 octombrie - 8 noiembrie, iar intermediar este IFB Finwest. Societatea Aradeanca este cu capital integral privat, actiunile fiind detinute in proportie de 40,53% de catre asociatia salariatilor, de SIF Banat-Crisana - 39,16% si de actionari rezultati in urma procesului de privatizare in masa - 20,84%. IFB Finwest nu detine in prezent actiuni la Aradeanca. Societatea are un capital social de 568.612,5 lei, divizat in 227.445 actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei si este tranzactionata la Bursa Electronica Rasdaq (BER). Potrivit raportarilor financiare, remise BER, compania a obtinut la finele anului precedent un profit net de 241 de lei (2,4 milioane de lei vechi) si o cifra de afaceri de 1,2 milioane de lei (12,9 miliarde de lei vechi).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.