Directorii Societatii de Intretinere si Servicii Energetice (SISE) Brasov, cercetati in dosarul Electrica pentru comiterea unei fraude de peste 200 de miliarde de lei vechi, au fost retinuti, marti seara, de procurorii PNA, fiind prezentati Tribunalu

Directorii Societatii de Intretinere si Servicii Energetice (SISE) Brasov, cercetati in dosarul Electrica pentru comiterea unei fraude de peste 200 de miliarde de lei vechi, au fost retinuti, marti seara, de procurorii PNA, fiind prezentati Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva.
Dupa o noapte petrecuta in arest, directorii SISE Brasov, Constantin Juganaru (director general) si Gheorghe Puscasiu (director economic), precum si Gavril Gherghel (sef serviciu aprovizionare) au fost prezentati, ieri, Tribunalului Brasov, cu propunere de arestare preventiva. Alaturi de acestia, procurorii anticoruptie brasoveni au mai retinut trei oameni de afaceri, Ion Daniel Staicu, Gavril Marius Sparchez si Cornel Caraba, acuzati de dare de mita si de plasarea unor marfuri contrafacute.
Din probele administrate in dosar a rezultat ca Juganaru, Puscasiu si Gherghel ar fi savarsit infractiuni de constituire a unui grup infractional si abuz in serviciu, prejudiciul creat ridicandu-se la 218 miliarde de lei vechi. In sarcina celor doi directori ai SISE Brasov, procurorii anticoruptie au retinut ca ar fi luat, cu titlu de mita, suma de 4,4 miliarde de lei, in timp ce seful serviciului aprovizionare a primit suma de 500 de milioane de lei.
In ceea ce-i priveste pe oamenii de afaceri retinuti, locotenenti ai lui Vasile Croitoru (cap al lumii interlope arestat in acelasi dosar), acestia sunt acuzati de asociere in vederea comiterii de infractiuni, concurenta neloiala si spalare de bani.

Confruntari si audieri

Ancheta asupra celor trei directori ai Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice "Transilvania Sud" Brasov, societate desprinsa din Electrica Brasov, a fost demarata, la jumatatea lunii august, de catre procurorii Sectiei Teritoriale Brasov a Parchetului National Anticoruptie.
Constantin Juganaru, Gheorghe Puscasiu si Gavril Gherghel au fost pusi sub urmarire penala pentru luare de mita, inselaciune, constituire de grup infractional, abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in scopul luarii de mita, prejudiciul creat bugetului societatii prin afacerile dirijate de ei fiind, potrivit procurorilor, de peste 200 de miliarde de lei vechi.
In acest caz sunt cercetate 44 de persoane, 12 fiind deja arestate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.