Saptamana trecuta, la Bucuresti a fost constituita Fundatia Unimpresa Formazione. Aceasta este o institutie de pregatire profesionala, creata sub auspiciile patronatului Unimpresa Romania, pentru a oferi societatilor romanesti, institutiilor, persoan
Saptamana trecuta, la Bucuresti a fost constituita Fundatia Unimpresa Formazione. Aceasta este o institutie de pregatire profesionala, creata sub auspiciile patronatului Unimpresa Romania, pentru a oferi societatilor romanesti, institutiilor, persoanelor particulare, servicii de pregatire profesionala la standarde europene. Fundatia este asociata cu organizatii si institutii italiene de pregatire profesionala in management, pregatire de cadre si de muncitori in diferite sectoare economice. "Fundatia a luat nastere pentru a satisface exigentele asociatilor nostri care isi doreau sa aiba la dispozitie personal calificat si care simteau nevoia sa se afle permanent la curent cu noutatile in materie de impozite, fiscalitate si noul Cod al muncii. Aceste exigente sunt insa aceleasi pentru toate intreprinderile, indiferent de nationalitatea celui care detine capitalul, de aceea initiativa noastra este privita cu interes si de catre patronatele romanesti", a declarat Marco Rondina, directorul general Unimpresa.
Unimpresa Formazione isi va desfasura activitatea in domeniul industriei, in cel mestesugaresc, dar si in agricultura, fiind reprezentata la nivel national, in prezent existand sase filiale in Bucuresti, Timisoara, Cluj, Oradea, Iasi si Craiova. Fundatia va putea facilita si favoriza fluxul migrarii intre cele doua tari, in special intrarea muncitorilor romani in Italia intr-o etapa anteriora pregatirii profesionale si obtinerii contractului de munca "Institutul de pregatire profesionala va putea profita de competentele asociatilor sai care isi desfasoara activitatea in Italia in diferite sectoare, devenind astfel un adevarat centru de excelenta la dispozitia Romaniei", a adaugat Marco Rondina.
Unul dintre partenerii acestui ambitios proiect este Italia Pegasus Institute, care isi desfasoara activitatea din 2000 in sectorul proiectarii si al pregatirii in sectorul agro-alimentar si zootehnic. Presedintele acestei societati, Luciano Giovannetti, a declarat: "Am aderat cu multa placere la Fundatia Unimpresa Formazione, deoarece suntem siguri ca Romania va avea o pozitie de lider in sectorul agro-alimentar in urmatorii ani, facand referire in special la viitoarea sa integrare in UE. Romania are si rolul de frontiera in sectorul sigurantei pentru sanatatea publica europeana, daca ne referim la boli periculoase, precum gripa aviara, care altfel ar putea ajunge pe teritorul european". Giovannetti a mentionat si semnarea unui acord de colaborare cu Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, in vederea desfasurarii de programe comune privind sanatatea publica si siguranta alimentara.
Un alt partener este Opere Formative, o institutie de pregatire profesionala, al carei reprezentant, Sergio de Vita si-a afirmat sprijinul logistic pentru ca intreprinderile italiene prezente pe teritoriul romanesc sa-si poata desfasura propriile servicii la standarde calitative europene in vederea integrarii in UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.