Blocul National Sindical este dezamagit de modul in care Guvernul a inteles sa aprobe proiectul Legii bugetului de stat pe 2006, fara nici un fel de consultare cu partenerii sociali. Sindicalistii considera ca autoritatile au aratat o totala lipsa de
Blocul National Sindical este dezamagit de modul in care Guvernul a inteles sa aprobe proiectul Legii bugetului de stat pe 2006, fara nici un fel de consultare cu partenerii sociali. Sindicalistii considera ca autoritatile au aratat o totala lipsa de respect fata de confederatiile sindicale si patronale, iar dialogul social tripartit a fost adus la stadiul de simulacru jenant, o insiruire de comisii si comitete existente numai pe hartie si in discursurile oficialilor romani. "Nu putem considera altfel din moment ce nici macar la elaborarea unui proiect atat de important cum este proiectul Legii bugetului de stat reprezentantii Guvernului nu si-au batut capul sa informeze confederatiile sindicale si patronale. Am fost nevoiti sa aflam prin intermediul mass-media cate ceva despre acest subiect, asa cum s-a intamplat si la rectificarea bugetara facuta in vara acestui an", sustin liderii BNS.
Potrivit reprezentantilor BNS, proiectiile pentru 2006 ascund beneficii pentru categorii restranse de salariati, in timp ce, pentru majoritatea, anul viitor va aduce o crestere a gradului de saracie. "Intelegem ca politica fiscala din 2005 va continua sa aiba efecte negative si in 2006, dar ne asteptam macar sa fim tratati cu respect. Este inadmisibil sa nu fim consultati cel putin cu privire la nivelul salariului minim pe economie folosit la fundamentarea bugetului", au afirmat sindicalistii.
Reprezentantii BNS fac apel la toate confederatiile sindicale si patronale reprezentative sa actioneze unitar si sa sanctioneze Guvernul prin retragerea reprezentantilor din structurile-fantoma de dialog social.
BNS propune organizarea de urgenta a unei reuniuni intre reprezentantii sindicatelor si patronatelor pentru adoptarea unei pozitii comune fata de proiectul de Buget si Codul fiscal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.